vukoicic_i_igraci_grupna_igra

Vukoičić: Niko nije favorit protiv Zvezde u Pioniru

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da nijedna ekipa koja gostuje u Pioniru ne može da bude favorit, ali da njegov tim mora da bude oprezan u meču protiv Igokee.
Zvezda sutra od 20 sati dočekuje tim iz Aleksandrovca, trenutno jedine ekipe sa maksimalnim učinkom u Jadranskoj ligi.
-Nijedan tim protiv Zvezde ne može da bude favorit u Pioniru i neće ni biti, ali s obzirom na ne baš sjajnu situaciju u kojoj se nalazimo i skor na tabeli, posao će biti teži. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, jer nam u goste dolazi tim koji ne oprašta greške – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.
Trener Zvezde je pozvao navijače da u što većem broju dođu u Pionir i pomognu njegovim izabranicima protiv Igokee.
-Reč je o iskusnom sastavu, imaju sedam igrača starijih od 30 godina, koji su prošle godine imali bitne uloge u svojim timovima. Mnogi će reći da je to napadačka ekipa, ali statistka pokazuje da su sa 65 poena tim sa najmanje primljenih poene u ligi. Imaju najviše osvojenih i najmanje izgubljenih lopti i zasluženo su na prvom mestu – poručio je Vukoičić.
On je dodao da ne želi da preti strancima, ali da se od njih očekuje da budu na višem nivou.
-Strancima nije postavljen uslov kada su poeni i drugi učinak u pitanju, sa nekima sam manje-više zadovoljan, ali kako vreme bude odmicalo, sve ćemo manje imati strpljenja. Kada dođe do promene trenera, menja se i način treninga i utakmica, oscilacije su prisutne jer neki se sporije privikavaju svemu tome – objasnio je Vukoičić.
Utakmica petog kola Jadranske lige Crvene zvezda – Igokea igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  Mitrović i Guler: Stop nasilju na sportskim terenima