eki_babalj_pojacanje

Novo pojačanje Zvezde Eli Babalj doputovao u Beograd

 

U ponedeljak, 11. juna oko 17 časova, posle 27 sati leta od Melburna preko Frankfurta do srpske prestonice, na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu sleteo je Eli Babalj, doskorašnji igrač Melburn Hartsa koji će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj momak ima 20 godina, igra na poziciji napadača i očekuje se da bude veliko pojačanje tima Roberta Prosinečkog. U prvenstvu Australije 194 santimetra visoki centarfor postigao je prethodne sezone devet golova na 21 utakmici, a pored odlične skok igre, rođeni Sarajlija poseduje i zavidnu tehniku i brzinu. Nakon što obavi lekarske preglede i odmori se od napornog puta, Babalj će zadužiti crveno-beli dres i obavezati se na višegodišnju vernost našem klubu.

Povezana vest:  Njeguš: Prvi radni dan počeću uz osmeh

Eli, koji je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Australije, odmah po sletanju u Surčin obratio se prisutnim novinarima i predstavnicima Crvene zvezde koji su ga dočekali i poručio da je izuzetno srećan što je dobio priliku da se dokaže u velikom evropskom klubu, koji trenira njegov idol iz detinjstva, Robert Prosinečki.

– Konačno sam stigao. Let je bio izuzetno dug i naporan – prvo je što je Babalj rekao po sletanju u Beograd, a onda izjavio da zna šta ga očekuje.

Povezana vest:  Gol Kolarova, treća pobeda Sitija

– Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica tokom prolećne polusezone, kao i tri derbija u kojima smo pobedili najvećeg rivala. Primetio sam da je ekipa izuzetno mlada, ali isto tako i kvalitetna i brza što mi se posebno dopalo. Verujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu i da ću opravdati očekivanja. Moji ciljevi su visoki, i poklapaju se sa ambicijama kluba. Želim da osvajam trofeje sa Zvezdom – istakao je Eli koji je doputovao u društvu oca Draga, a poslednji put Beograd je posetio pre devet godina.

Povezana vest:  Ronaldo: Hoću najvažniji trofej sa Realom