cesare_prandelli

EURO 2012

Prandeli: Meč protiv Hrvatske može mnogo toga da odluči

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli rekao je danas da će meč protiv Hrvatske biti odlučujući za njegovu ekipu u prvoj fazi Evropskog prvenstva. Azuri su EP počeli remijem sa Španijom (1:1), dok je Hrvatska savladala Republiku Irsku sa 3:1.

-Nema sumnje, ovo će biti odlučujući meč za nas. Već neko vreme pričam da je ova utakmica od izuzetne važnosti jer su Hrvati veoma opasni i ne možemo da predvidimo šta bi moglo da se desi – rekao je Prandeli italijanskim medijima.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Irmatov oborio rekord - devet puta sudio na Mundijalima

Selektor Hrvatske Slaven Bilić kazao je da Italijani nisu bolji od Španaca, ali da će svakako biti veoma težak rival.

-Ne možete detaljno da analizirate igru Italije, jer oni koriste više taktičkih opcija. Azuri imaju pas igru, dobri su na sredini terena, mogu da vas ugroze i iz kontranapada, tu je i Andrea Pirlo koji šalje sjajne duge lopte. Italija je svakako jedan od favorita za osvajanje EP – izjavio je Bilić.

Povezana vest:  Egipatski fudbaler Gali bio pozitivan na dopingu

Hrvatska je na Svetskom prvenstvu pre 10 godina savladala Italiju sa 2:1, a slavili su i protiv Azura u kvalifikacijama za EP 1996. godine. Očekuje se da napad Hrvatske predvode Mario Mandžukić i Nikica Jelavić, dok Prandeli ima dilemu da li na teren da pošalje Antonija di Natalea ili Marija Balotelija.

-Tek kada vidimo na koji način ćemo se suprotstaviti Hrvatskoj, odlučiću koga ću poslati u napad – dodao je Prandeli.

Povezana vest:  Uz Carlsberg do UEFA EURO 2012™

Italijanski mediji navode i da je Prandeli odustao od ideje da u odbrani igra se tri fudbalera, što znači da će se u vezni red vratiti Danijele de Rosi koji je protiv Španije igrao štopera.

-Moramo na pravi način da “pročitamo“ svakog rivala, ali važno je i to što imamo izbalansiranu ekipu – zaključio je Prandeli.

Utakmica drugog kola C grupe između Italije i Hrvatske igra se sutra od 18 sati u Poznanju.