zoran_terzic_kzn_m_1

Terzić: Naš cilj je završni turnir na Gran priju

 

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je danas da prestižno takmičenje kao što je Gran pri nikako ne može da bude samo priprema za Olimpijske igre, već da ekipa želi da ostvari dobar rezultat i plasira se na završni turnir. Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin drugog vikenda H grupe, a pored Srbije učestvovaće Argentina, Kuba i Turska.

-Gran pri ne sme da bude samo priprema, jer ne može da se igra polovično, već punom snagom u svakom setu i meču. Imamo odgovornost da odigramo najbolje, bez obzira što je olimpijska godina. Ovo je prestižno takmičenje, na kojem učestvuju najbolje ekipe – rekao je Terzić novinarima u beogradskom hotelu „M“.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2012. – FINALNI TURNIR, Treće mesto za Trentino

On je dodao da je cilj ekipe da se plasira na završni turnir (Fajnal siks) Gran prija.

-Stanje u ekipi nije dobro. Sastav diktiraju mnoge stvari, nažalost, kod nas to su povrede i umor. Ipak, to je prisutno i kod ostalih reprezentacija. Nastupićemo sa 12 igračica koje su bile u Poljskoj i nadamo se da će se uskoro priključiti i one koje se oporavljaju od povreda – naveo je Terzić.

Povezana vest:  Seniorke Srbije doputovale u Trst

Kapiten Srbije Jovana Brakočević kazala je da se raduje što će Beograd prvi put biti domaćin takmičenja kao što je Gran pri i izrazila nadu da će njena ekipa zabeležiti sve tri pobede.

-Forma nije na nivou kao na Evropskom prvenstvu, kada je cela ekipa briljirala, što je i normalno. Prioritet su OI i ove utakmice će nam poslužiti za podizanje forme za London – rekla je Brakočevića.

Povezana vest:  „Zlatno kormilo" za Zorana Terzića

Srbija je na prvom turniru u Lođu zabeležila jednu pobedu i dva poraza.  Prvu utakmicu Srbija igra u petak od 16.50 u hali Pionir protiv Argentine.