mario_gomez_nem_hol

EURO 2012

Nemci otpisali Holanđane sa EP

 

Fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je večeras u Harkovu selekciju Holandije sa 2:1 (2:0) u drugom kolu B grupe prvenstva Evrope. Utakmica je odigrana na stadionu Metalista pred 37.750 gledalaca, a sudio je Jonas Erikson iz Švedske. Strelci: Gomez u 24. i 38. za Nemačku, a Van Persi u 73. minutu za Holandiju. Žuti kartoni: Boateng (Nemačka), De Jong, Viljems (Holandija).

Nemačka: Nojer, Boateng, Badštuber, Humels, Lam, Švajnštajger, Kedira, Miler (od 90+2 Bender), Ozil (od 81. Kros), Podolski, Gomez (od 72. Klose).

Povezana vest:  PSŽ osvojio samo bod, Monpelje izgubio

Holandija: Stekelenburg, Van der Vil, Hejtinga, Matijsen, Viljems, Van Bomel (od 46. Van der Vart), De Jong, Roben (od 83. Kujt), Snajder, Afelaj (od 46. Huntelar), Van Persi.

Nemci zasluženo slave i već mogu da razmišljaju o potencijalnim rivalima u četvrtfinalu, dok Holanđanima gotovo sigurno sledi povratak kući pošto imaju samo teoretske šanse da se domognu druge faze. Ekipa Joakima Leva bez većih problema je izborila drugu pobedu na kontinentalnom šampionatu, nadigravši jalovog i neorganizovanog protivnika. „Lale“ su uvenule već u prvom poluvremenu, kada je Mario Gomez sa dva pogotka pokopao sve njihove nade. Škripalo je u redovima Holanđana na sve strane, a glavni igrači, Roben, Snajder i Van Persi, kao da su se takmičili ko će ispoljiti više sebičnosti i naneti štetu svom timu.

Povezana vest:  Koji fudbaler zarađuje najviše para?

Smireni Nemci kontrolisali su sredinu terena i strpljivo gradili akcije, iz kojih su pretili tradicionalnom rivalu. Švajnštajger, Ozil, Kedira i Podolski stvarali su brojne šanse, od kojih su dve realizovane bile dovoljne za konačan uspeh, dok su Holanđani uglavnom solirali bez pametnog rešenja. Pritom, svaki njihov ozbiljniji šut zaustavljao je pouzdani golman Nojer.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Pato i Nejmar odveli Brazil u četvrtfinale

Učinilo se da bi nakon pogotka Van Persija dvadeset minuta pre kraja Holandija mogla da se ponada bodu, ali od toga nije bilo ništa. Roben i društvo su „pročitani“ mnogo ranije, pa su odlučni Nemci rutinski sačuvali prednost za drugu pobedu i prvo mesto u grupi. U poslednjem kolu 17. juna sastaju se Portugalija – Holandija i Danska – Nemačka.