pioniri_zvezde_slavlje

Pioniri Zvezde šesticom overili titulu

 

Selekcija mladih igrača Crvene zvezde koju maestralno predvodi već treću godinu zaredom bivši igrač našeg kluba, Bratislav Živković, osvojila je danas pobedom nad Radničkim iz Kragujevca naslov najbolje pionirske ekipe u Srbiji. Mladići rođeni 1997. godine nakon ubedljive pobede u prošlom kolu protiv Partizana, deklasirali su i svoje vršnjake iz Kragujevca sa 6:1 i zasluženo se popeli na pobedničko postolje.

– Srećni smo zbog postignutog uspeha i zaista sam ponosan na moje momke. Veliko mi je zadovoljstvo što tri godine radim sa njima. Znao sam i na samom početku da preuzimam selekciju izuzetno talentovanih mladića, koje sam samo dodatno selektirao, i usmerio ih verujem na pravi put, uostalom najbolji pokazatelj njihovog potencijala su rezultati – pohvalio je Žile svoje pulene i dodao da iako je današnji meč odlučivao o tituli, i iako je protivnik bila ekipa iz samog vrha šampionata rezultat nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Povezana vest:  Ančeloti: Povreda Ronalda nije ozbiljna

– U subotu smo igrali derbi i osetilo se da su moji igrači malo izmoreni i fizički i psihički, ali su uspeli da ponovo prikažu dobru igru i posle 2:1, na poluvremenu, sa još četiri gola u nastavku dotuku protivnika. I moram još jednom da istaknem, da nije nikakva fraza, ako kažem da verujem da će za tri godine iz ove generacije četiri ili pet igrača zaigrati za najjači tim Zvezde – uveren je Živković.

Povezana vest:  Fabregas se bori da bude fit za Barsu

Strelci na današnjem meču bili su Tufegdžić, Jović, Duronjić, Jovanović, Marinković i Purić, a usled briljantnih rezultata i velikog trenerskog potencijala nikoga ne bi trebalo da začudi ako Bratislav Živković uskoro preuzme još odgovorniju ulogu na Marakani, tačnije oproba se u radu sa nekom drugom selekcijom, i posveti usavršavanju i napretku starijih igrača.

pioniri_zvezde_slavlje_igra