trapatoni

EURO 2012
Trapatoni: Razočaran sam, omeli su nas brzi golovi
 
Trener fudbalske reprezentacije Irske Đovani Trapatoni rekao je da je veoma razočaran današnjim porazom od Španije od 4:0 na Evropskom prvenstvu, i kazao je da su njegov tim omeli brzi golovi.
-Znali smo da igramo protiv izuzetno jakog protivnika. Nažalost, oba puta smo videli golove posle tri minuta (na početku utakmice i na početku drugog poluvremena), a to vas tera da sve planove odbacite i krenete napred, ostavljajući rivalu prostora. I to protiv ovakve ekipe – rekao je Trapatoni novinarima u Gdanjsku.
-Naravno, izuzetno sam razočaran, ali moram da kažem da su momci uradili sve što su mogli… Pravili smo iste greške i u prvom meču, protiv Hrvatske. Moraćemo na tome da radimo ubuduće – rekao je italijanski stručnjak.
Irska u ponedeljak igra protiv Italije u poslednjem kolu Grupe C. Irci su već eliminisani, ali Italijanima treba pobeda za prolazak u četvrtfinale potrebna pobeda. Trapatoni je, međutim, obećao časnu igru.
-Razmišljam samo o Irskoj i o tome koliko su razočarani moji igrači, a pogotovo narod Irske. Oni su nas pozdravili i aplaudirali nam čak i kada smo gubili. Reći ću igračima da razmišljaju o tome. Naša je obaveza da Irska meč protiv Italije završi uzdignuta čela. Ako Italija hoće da prođe u četvrtfinale, moraće to da učini na osnovu svog kvaliteta – rekao je Trapatoni.

 

Povezana vest:  Brašanac: Ne znam šta se desilo; Stevanović: Nismo ličili na tim