Petr Jiracek & Milan Baros (Czech Republic)

EURO 2012
Jiraček rastužio Poljake u Vroclavu
 
Fudbaleri Češke plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Vroclavu pobedili Poljsku sa 1:0 u poslednjem kolu A grupe i osvojili prvo mesto na tabeli.
Utakmica je odigrana pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Kreg Tomson iz Škotske.

Strelci: Petr Jiraček u 72. minutu.

Žuti kartoni: Limbarski, Plašil (Češka), Muravski, Blaščikovski, Vasilevski, Polanski (Poljska).

ČEŠKA: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Sivok, Limberski, Jiraček (Rajtoral 83“), Hubšman, Plasil, Pilar (Režik 87“), Kolar, Baroš (Pekhart 90“).

Povezana vest:  O'Nil novi menadžer Sanderlenda

POLJSKA: Titon, Pišček, Vasilevski, Perkis, Beniš, Blaščikovski, Dudka, Polanski (Grosicki 62“), Obranijak, Muravski (Mježejevski 72“), Levandovski.

Poljaci su uspeli večeras da u potpunosti razočaraju armiju navijača na stadionu, ali i širom zemlje i oprostili se od takmičenja već u prvoj fazi.
Ruku na srce, u odnosu na prikazano na tri utakmice u A grupi, Poljska nije ni zaslužila da prođe dalje, dok je Češka nakon uvodnog poraza od Rusije, dokazala da nikako nije ekipa za potcenjivanje.
Tokom većeg dela meča Češka je igrala pametnije, mirnije i , na kraju krajeva, bila konkretnija u jednoj situaciji u 72. minutu, kada je poslovično sebični Milan Baroš ipak odlučio da asistira, a Jiraček to iskoristio na najbolji mogući način.
Nakon toga, ionako slab entuzijazam u igri Poljaka potpuno je opao, ali su ipak u nadoknadi vremena umalo stigli do izjednačenja preko Jakuba Blaščikovskog.
Domaćin je krenuo oštro nošen hukom sa tribina, ali osim par poluprilika koje je promašio Robert Levandovski, Poljska nije ozbiljnije zapretila.
Kako je odmicalo prvo poluvreme, tako je Češka polako dolazila do daha i na kraju je uspostavila pravu ravnotežu.
Igračima ni vremenske prilike nisu išle na ruku, pošto je kiša nemilosrdno padala, a u jednom trenutku je delovalo kao da će sudija Kreg Tomson prekinuti meč zbog nevremena.
U završnici poluvremena brzonogi Vaclav Pilar je par puta testirao reflekse i odlučnost poljskog golmana Pžemislava Titona.
Protivnik Češke u četvrtfinalu EP biće drugoplasirani tim iz B grupe u kojoj se takmiče Nemačka, Portugal, Danska i Holandija.
Ta utakmica igraće se 21. juna na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

 

Povezana vest:  Siniša Mihajlovića ispraćen na večni počinak