Giorgos Karagounis

EURO 2012
Karagunis odveo Grčku u četvrtfinale
 
Fudbalska reprezentacija Grčke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Varšavi pobedila selekciju Rusije sa 1:0.
Utakmica je odigrana pred oko 50.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu Varšavi, a sudio je Jonas Erikson iz Švedske.

Strelci: Jorgos Karagunis u 45. minutu

Žuti kartoni: Žirkov, DŽagojev, Berezucki (Rusija), Karagunis (Grčka)

GRČKA: Sifakis, Torosidis, Papastatopulos, Papadopulos, Cavelas, Kacuranis, Manijatis, Salpingidis (Ninis 83“), Karagunis (Makos 66“), Samaras, Gekas (Holebas 63“).

RUSIJA: Malafejev, Anjukov (Ismailov 80“), A. Berezucki, Ignaševič, Žirkov, Širokov, Denisov, Glušakov (Pogrebnjak 77“), DŽagojev, Keržakov (Pavljučenko 46“), Aršavin.

Grčka večeras slavi Jorgosa Karagunisa, a sigurno nije mali broj navijača ove reprezentacije koji polako počinju da veruju kako čudo iz 2004. godine može da se ponovi.
Nisu Grci u prva dva kola na EP pružili obećavajuću igru, ali su baš u susretu sa Rusijom koja je delovala moćno u prethodnim mečevima, pokazali da imaju kvalitet.
Izabranici Dika Advokata jesu napadali i imali terensku inicijativu tokom većeg dela utakmice, ali su upropastili previše napadačkih akcija da bi na kraju mogli da dođu do dobrog rezultata.
Selekciji Rusije je na ovoj utakmici bio dovoljan i bod da prođe dalje, a najbliže golu „zbornaja“ je bila u 83. minutu, kada je udarac Alana DŽagojeva završio nekoliko centimetara pored gola.
Prethodno, reprezentacija Grčke je u 70. minutu mogla u potpunosti da završi posao, kada je Cavelas iz slobodnog udarca sa više od 20 metara pogodio prečku.
Rusi su bili ozbiljniji i konkretniji rival u prvom delu utakmice, ali su u završnici poluvremena platili ceh za promašaje.
Nekoliko puta su Andrej Aršavin i Alan DŽagojev sredinom prvog poluvremena mogli da matiraju Sifakisa, ali je uz dosta sreće grčka mreža ostala netaknuta.
Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Grci su poveli i na trenutak podsetili na slavnu generaciju iz 2004. godine.
Grešku ruske odbrane iskoristio je lukavi Jorgos Karagunis i rutinski savladao Vjačeslava Malafejeva.
Selekcija Grčke, drugoplasirana iz A grupe, u četvrtfinalu će igrati protiv prvoplasiranog tima iz B grupe u kojoj se takmiče Nemačka, Portugal, Danska i Holandija.
Taj četvrtfinalni meč igraće se 22. juna u Gdanjsku.

 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FIFA odredila sudije za mečeve četvrtfinala