smuda_selektor_poljske

EURO 2012
Smuda: Ovo je kraj puta za mene
 
Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Francišek Smuda oprostio se večeras od nacionalnog tima nakon eliminacije u prvoj fazi prvenstva Evrope.
-Ovo je, bez dileme, kraj puta. Moj ugovor je istekao, hvala svima – rekao je Smuda novinarima na stadionu u Vroclavu.
Poljska je večeras izgubila od Češke sa 1:0 u poslednjem kolu A grupe EP i zauzela četvrto mesto na tabeli.
-Večeras smo dali sve od sebe. Nažalost, imali smo veliki broj pogrešnih dodavanja. U drugom poluvremenu, morali smo non-stop da se borimo kako bi se vratili nazad na svoju polovinu -istakao je Smuda.
On je na čelo nacionalnog tima došao 2009. godine, a Poljaci su imali za cilj da dođu makar do četvrtfinala na šampionatu Evrope koji su organizovali zajedno sa Ukrajinom.
U tome ih je, međutim, večeras sprečio Petr Jiraček koji je pogotkom u 72. minutu pogurao Češku do četvrtfinala i prvog mesta u grupi.
-Počeli smo utakmicu lošije nego što smo očekivali. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako smo uspostavljali ravnotežu. Na kraju smo bili ravnopravni rival i zaslužili smo da postignemo taj gol – kazao je Jiraček.
Mnogo više navijači Poljske očekivali su od zvezde Borusije iz Dortmunda, Jakuba Blaščikovskog.
-Sve u svemu, imali smo i neke dobre trenutke na EP. Hvala svim navijačima na podršci. Sada je vreme da krenemo dalje, ovo će nam biti dragoceno iskustvo – kazao je Blaščikovski, kapiten Poljske.

 

Povezana vest:  U metežu pred utakmicu u Kairu poginulo 25 navijača