RONALDO_SLAVLJE_POR_HOL

EURO 2012

Ronaldo odveo Portugaliju u četvrtfinale

 

Fudbalska reprezentacija Portugalije plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope pošto je večeras u trećem kolu B grupe savladala Holandiju sa 2:1 (1:1). Portugalci će kao drugoplasirani iz grupe u četvrtfinalu 21. juna u Varšavi igrati protiv Češke. Utakmica je odigarana na stadionu Metalista u Harkovu pred 30.000 gledalaca, a sudio je Italijan Nikola Ricoli. Strelci: Ronaldo u 28 i 74. minutu za Portugaliju, a Van der Vart u 11. minutu za Holandiju. Žuti kartoni: Fereira (Portugalija), Viljems, Van Persi (Holandija).

Povezana vest:  Mediji: Adrijano potpisao za Korintijans do 2012. godine

PORTUGALIJA: Rui Patrisio, Fereira, Pepe, Alveš, Koentrao, Veloso, Meireleš (od 72. Kustodio), Mutinjo, Nani (od 87. Rolando), Ronaldo, Postiga (od 64. Nelson).

HOLANDIJA: Stekelenburg, Van der Vil, Vlar, Matijsen, Viljems (od 67. Afelaj), Van der Vart, De Jong, Roben, Snajder, Van Persi, Huntelar.

Na muci se poznaju junaci. Kad je to bilo najpotrebnije Kristijano Ronaldo je pokazao zašto je najbolji i najskuplji fudbaler Evrope i odveo je Portugaliju među osam najboljih selekcija kontinentalnog šampionata. Samo u prvih deset minuta Holanđani su bili bolji, kada su i poveli prelepim golom Rafaela Van der Varta, a onda je na scenu stupio Ronaldo. Prvo je posle sjajnog solo prodora pogodio stativu, zatim mu je Stekelenburg odlično odbranio dva udarca, da bi konačno izjednačio u 28. minutu nakon asistencije Mutinja.

Povezana vest:  Poketino zvanično preuzeo PSŽ

Pre toga i Postiga je promašio zicer, pa je pravo čudo kako razbijeni Holanđani još u prvih 45 minuta nisu doživeli katastrofu. U nastavku Holandija je pokušala da krene na sve ili ništa, pogotovo posle ulaska Afelaja, ali ponovo su se radovali Portugalci.

Prvo je Nani u 72. minutu promašio sa svega pet metara, posle asistencije Ronalda, da bi fenomenalni igrač Reala dva minuta kasnije posle dodavanja Nanija „polomio kičmu“ Van der Vilu i pogodio za pobedu. Portugalci idu dalje i sada imaju otvoren put do polufinala, a Holanđanima ostaje da se pogledaju u oči i pronađu razloge zbog koljih su za samo dve godine prešli put od finala Mundijala do tri poraza u grupi na EP.

Povezana vest:  Vest Hem kaznio Tomkinsa društveno korisnim radom