del_boske

EURO 2012

Del Boske: Bila je ovo teška pobeda

 

Španski selektor Visente del Boske priznao je da je odahnuo posle pogotka Navasa za pobedu protiv Hrvatske i plasman u četrvrtfinale prvenstva Evrope i ocenio da je njegov tim kontrolisao večerašnju utakmicu u Gdanjsku.

-Ovo je teško izborena pobeda. Strahovali smo tokom cele utakmice, ali ni Hrvatima nije bilo lako. Na kraju smo ipak mi kontrolisali meč i igrali bolje – izjavio je Del Boske i dodao da su Hrvati zatvarali prostor i povremeno bili veoma opasni, posebno kada je lopta bila kod Modrića.

Povezana vest:  Petarda Barselone, Mesi najbolji strelac Primere u istoriji

-Probleme su nam stvarali njihovi visoki igrači, ali na sreću Kasiljas je bio veoma siguran. Znali smo da nam remi ne odgovara, stalno smo bili u opasnosti, međutim, na kraju smo nekako obavili posao. Zadovoljan sam večerašnjom utakmicom, prvi smo u grupi i motivisani pred nastavak sampionata. Dobro ćemo se odmoriti i svejedno nam je ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu – poručio je Del Boske.

Povezana vest:  Blekpul i Birmingem u drugoj ligi Engleske

Hrvatski selektor Slaven Bilić ocenio je da je da je njegov tim zaslužio više od večerašnje utakmice.

-Teško mi je da kažem kako se osećam, jer znam kakvu grupu igrača imam. Čestitam im na herojskoj borbi i besprekornoj taktičkoj igri, ali slaba je to uteha – rekao je Bilić, koji po završetku prvenstva napušta kormilo državnog tima.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Pirlo trenira sa ekipom

-Namučili smo svetske prvake. Stvorili smo i niz povoljnih šansi, ali je golman Kasiljas večeras bio španski heroj. Kada bi se sutra igrala utakmica, ništa ne bih promenio. Na kraju mogu samo da kažem da koji god posao budem radio u životu, u svakom ću uživati, ali nikada neću biti ovako ponosan – poručio je Bilić.