Joachim_Low

Lev: Očekujem da Ozil eksplodira u nokaut fazi EP

 

Nemački selektor Joakim Lev ocenio je da će plejmejker nacionalnog tima Mesut Ozil „eksplodirati“ na četvrtfinalnoj utakmici evropskog prvenstva protiv reprezentacije Grčke. Prvotimac Reala iz Madrida do sada je imao „miran“ turnir u Poljskoj i Ukrajini, ali Lev očekuje da će Ozil drastično da pobioljša igru na predstojećem meču u petak u Gdanjsku.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Rezultati večerašnjih utakmica i tabele

-Predstoji velika eksplozija Ozila. Na svetskom prvenstvu 2010. to se takođe dogodilo posle grupne faze takmičenja, imam osećaj da dolazi opet – rekao je Lev.

Ozil danas nije trenirao sa ekipom, ali Lev nije objasnio zbog čega. Međutim, nemački selektor je potvrdio da će Ozil, kao i Lars Bender i Bastijan Švajnštajger, koji su takođe propustili trening, biti spremni za utakmicu protiv Grčke.

Povezana vest:  Selektor Švedske stao u odbranu Ibrahimovića

-U Ozilovoj igri je potrebno da uhvati odgovarajući ritam i da se više približi napadačkoj liniji – ocenio je Lev, koji je kao jedan od najboljih aspekata igre tog darovitog fudbalera istakao njegovu sposobnost da hitro krene sa odbrambenih u napadačke zadatke.

Na svetskom prvenstvu pre dve godine u Južnoj Africi Ozil je odigrao glavnu ulogu u trijumfima nad Engleskom (4:1) i Argentinom (4:0), a takođe je postigao jedini gol protiv Gane za prolaz Nemačke u nokaut fazu.

Povezana vest:  MOZZART ZLATNA LIGA, Remizirali PKB i Telekom