portugal_slavlje

EURO 2012
Ronaldo odveo Portugalce u polufinale EP
 
Fudbalska reprezentacija Portugalije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope pošto je večeras u Varšavi, u četvrtfinalu, savladala selekciju Češke sa 1:0 (0:0).
Portugalija se u polufinalu, 27. juna u Donjecku, sastaje sa pobednikom meča između Španije i Francuske.
Večerašnja utakmica odigrana je na Nacionalnom stadionu u prisustvu 55.590 gledalaca, a sudio je Hauard Veb iz Engleske.
 
Strelac: Ronaldo u 79. minutu.
 
Žuti kartoni: Nani, Veloso (Portugalija), Limberski (Češka)
 
Portugalija: Patrisio, Pereira, Alveš, Pepe, Koentrao, Mejreleš (od 88. Rolando), Veloso, Mutinjo, Nani (od 84. Kustodio), Postiga (od 40. Almeida), Ronaldo
 
Češka: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Šivok, Limberski, Jiraček, Hubšman (od 86. Pekart), Plašil, Pilar, Darida (od 61. Režek), Baroš
 
Pogotkom nezadrživog Kristijana Ronalda Portugalci su se zasluženo probili među četiri najbolja evropska tima. Bili su izrazito bolji i nadmoćniji, a njihovu kvalitetnu igru krunisao je jedan od najboljih svetskih napadača dvadesetak minuta pre kraja, kada je u padu udarcem glavom matirao golmana Čeha.
Bio je to njegov treći uzastopni pogodak na šampionatu, nakon što je prethodno dva puta zatresao mrežu ekipe Holandije.
Portugalija je opravdala ulogu favorita i nakon nešto opreznije igre u prvom poluvremenu u nastavku je sasvim dominirala. Predvođena sjajnim kapitenom, stvorila je niz povoljnih prilika, a samo je zvezda madridskog Reala dva puta pogodio stativu.
Velike šanse još su propustili Almeida, Mutinjo, Nani, Mejreleš, kao i razigrani i raspoloženi Ronaldo.
Defanzivno orijentisani Česi u prvom poluvremenu nisu uputili nijedan šut na protivnički gol, ali su i u nastavku bili bezopasni. Tek povremeno su pretili iz kontranapada, međutim, pouzdana odbrana Portugalaca bez problema je otklanjala opasnost.
Pobeda izabranika Paula Benta je potpuno zaslužena, a sada ostaje da se vidi koliko zaista vrede, jer se u polufinalu šampionata, 27. juna u Donjecku, sastaju sa pobednikom meča između svetskog i evropskog prvaka Španije i selekcije Francuske.

 

Povezana vest:  Toti: Još verujemo u osvajanje Skudeta