ronaldo_slavlje_ceska

EURO 2012

Ronaldo: Imali smo kvalitet za polufinale

 

Reprezentacija Portugalije na krilima Kristijana Ronalda večeras je zasluženo prošla u polufinale fudbalskog prvenstva Evrope, a njen kapiten i najbolji igrač rekao je da je pobeda nad Češkom (1:0) nagrada za prikazanu igru.

-Imali smo kvalitet za plasman u polufinale. Srećni smo, jer smo znali da će utakmica biti teška. Bili smo, međutim, spremni i pružili veoma zrelu i kvalitetnu igru – izjavio je Ronaldo.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan u Užicu, Zvezda protiv Donjeg Srema

-Postoji veliki osmeh i dobra muzika oko nas – poručio je napadač madridskog Reala.

Krilni napadač Nani, koji se takođe istakao na večerašnjem meču, ocenio je da je pobeda izborena posle dugotrajne borbe i da je potpuno zaslužena.

-Igrali smo zaista dobro. Funkcionisali smo kao moderan tim i to je rezultat velikog rada cele ekipe. Propustio sam nekoliko prilika, ali tako je to u fudbalu. Ipak, Ronaldo je na kraju pogodio i doneo nam zaslužen uspeh – rekao je Nani.

Povezana vest:  FK Novi Pazar: Vulin izazvao problem

Češki selektor Mihal Bilek priznao je da je njegov tim poražen od kvalitetnijeg rivala.

-Portugalci su jedna od najboljih ekipa na šampionatu, zaista moćan fudbalski sastav. Njihov napad je izuzetno jak i samo nas je golman Čeh održavao u igri i spasao težeg poraza. Igrali smo solidno u odbrani i oslanjali se na kontranapade, ali nam je ponestalo energije u drugom poluvremenu – rekao je Bilek.

Povezana vest:  Anelka: Očekujem da mi se pridruži Drogba