diego-maradona-1

Maradona: Persiju je zaustavilo 300 Grka, pa mogu i Nemce

 

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da veruje kako Grci mogu da iznenade Nemce u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

-Pred selektorom Fernandom Santošom je utakmica života, jer ga čeka bitka epskih razmera. Ipak, ako je 300 Grka moglo da zaustavi 10.000 Persijanaca u Termopilskom klancu, onda njih 11 sigurno ima šansu protiv Nemaca – kazao je Maradona aludirajući na čuvenu Termopilsku bitku u antičko doba, kada je 300 Spartanaca, predvođeno kraljem Leonidom, pružilo herojski otpor protiv brojčano višestruko nadmoćnijih Persijanaca.

Povezana vest:  Milovan Rajevac nije više selektor Alžira

Maradona, koji trenutno trenira ekipu Al Vasla, kazao je da je selektor Grčke Santoš pobedom protiv Rusa u grupnoj fazi napravio malo čudo.

-Nemci su jaki i imaju mlad tim, a Grci su stariji i iskusniji. Iako sam siguran da će Grčka pružiti herojski otpor, verovatno će Nemci imati veće šanse za pobedu – dodao je on.

Povezana vest:  Manćini: Ne razumem odluku Gvardiole

Argentinac je dodao da je na EP došlo do promene u stilu igru svih ekipa, jer dominiraju snažni i visoki igrači kao što su Mario Gomez, Zlatan Ibrahimović, Endi Kerol i Kristijano Ronaldo.

-Manji igrači kao što su Luka Modrić, Vesli Snajder i Andrej Aršavin su već posle prve faze morali da odu kući – naveo je Maradona.

Povezana vest:  L' Ekip: Kosovo igra, ali bez isticanja nacionalnih simbola

Četvrtfinalni meč Grčka – Nemačka igra se večeras od 20.45 u Gdanjsku.