DSC_6114

Višestruko nagrađena komedija „Starbuck“ zatvara Cinema City

Osmog dana festivala Cinema City 2012, nakon ceremonije zatvaranja i dodele nagrada u 20h, uslediće specijalna projekcija višestruko nagrađivanog filma Kena Skota „Starbuck“ u Srpskom narodnom pozorištu. Film predstavlja četrdesetodvogodišnjeg „tinejdžera“, koji kada napokon odluči da preuzme kontrolu nad životom, saznaje da je biološki otac čak 533 dece! Ova izvanredna i vrlo duhovita filmska priča kroz smeh i pozitivnu atmosferu, koja je obeležila i sve prethodne dane Festivala, zvanično će zatvoriti peto izdanje Cinema Cityja.

Cinema City internacionalni filmski festival je i ove godine uspeo da napravi programski iskorak napred, kroz jedinstveno predstavljanje izuzetnih filmskih ostvarenja domaćoj publici koja su zapaženo prošla na najznačajnijim svetskim filmskim festivalima. Kroz interesovanje posetilaca za filmove  i njihovo aktivno učešće na uspešno realizovanim Q&A programima, festival Cinema City je još jednom dokazao da je domaća publika verna kvalitetnom repertoaru i otvorena za najrazličitije filmske vizije i eksperimente filmskog jezika. Prepune bioskopske sale i unapred rasprodate ulaznice, naročito za projekcije selekcije Nacionalna klasa, gostovanje članova borda Evropske filmske akademije, poznatih evropskih autora poput Andreasa Drezena, Davida Manulija, master-klasovi na originalne teme čuvenih domaćih i svetskih filmskih profesionalaca u okviru Cinema Now Live Academy programa – na najlepši način su obeležile ovogodišnje izdanje festivala Cinema City!

Povezana vest:  Miloš Biković i Aglaja Tarasova u najemotivnijoj ruskoj bajci na velikom platnu bioskopa Cineplexx

Bioskop na otvorenom u Katoličkoj porti!

Tokom osmog dana festivala Cinema City ne propustite da pogledate reprizu kontroverznog i nagrađivanog filma „Klip“ Maje Miloš koji će biti prikazan u bioskopu na otvorenom u Katoličkom porti.  Na istoj lokaciji 23:15h sledi debitantski film reditelja Satjanga Mitrea „Student“, koji je ujedno i jednan od najboljih savremenih argentinskih ostvarenja. Dinamična priča o nezainteresovanom studentu koji zbog osvajanja docentkinje počinje da se bavi politikom u univerzitetskim krugovima, vešto je osmišljena metafora za političke manipulacije koje se dešavaju u savremenom društvu.

Povezana vest:  Komedija "Mlađi referent" od 24. septembra u bioskopima

Arena Cineplex sala 1 – pogledajte!

Sa programom u sali 1 bioskopa Arena Cineplex krećemo u 18h sa specijalnom projekcijom filma reditelja i scenariste Saše Radojevića „Narcis i Eho“.

Arena Cineplex sala 4 – pogledajte!

Paul Kalkbrenner – A Live Documentary povešće nas kroz najznačajnije evropske arene pričom o čuvenom berlinskom DJ-ju. Ostajemo u MTV predstavlja: Burn Planet Rock selekciji i od 20:30h upoznajemo se problemima koje nosi snimanje jednog albuma zahvaljujući filmu „Metallica: Some Kind of Monster“ o jednom od najčuvenijih hevi-metal bendova svih vremena. U 23h biće prikazano kultno ostvarenje mađarske kinematografije, „Smrt je otišla iz Persije“, prikazano na festivalima u Roterdamu, Lidsu i Torinu.

Kulturni centar Novi Sad – pogledajte!

Od 17h upoznajemo se Karvom putem jednog od najlepših dokumentarnih filmova u poslednjih nekoliko godina. „Zemlja je, nije mesec“, dokumentarac koji je osvojio brojne nagrade, među kojima je i „Golden Gate“ na filmskom festivalu u San Francisku predstavlja tročasovnu atlantska filmska odiseja. Film prati život jedne civlizacije izolovane na sred okeana. Zavodljiva, neustrašiva i neverovatna, Marina Abramović redefiniše umetnost performansa! Od 21h sledi reprizna projekcija filma „Marina Abramović: Umetnik je prisutan“, koji je tokom prvog prikazivanja privukao ogromnu pažnju posetilaca Festivala. Kao poslednji film u ovogodišnjem izdanju festivala u Kulturnom centru Novog Sada od 23h biće emitovan „Krv moje krvi“, ljubavni mozaik o porodici bez oca, u kojoj majka preuzima ulogu „glave“ porodice, uspešan je i originalan primer novog realizma, sve popularnijeg pravca u svetskoj kinematografiji.  Bogat literarnim izrazima i iskrenim emocijama, a podržan veoma talentovanim glumcima, „Krv moje krvi“ je osvojio simpatije i nagrade na mnogim festivalima širom sveta.

Povezana vest:  "Pored mene" oduševio publiku Sarajevo film festivala