lev

EURO 2012
Lev: Pokazali smo da smo mnogo bolji od Grčke
 
Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je posle večerašnje pobede nad Grčkom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva da su njegovi fudbaleri pokazali da su mnogo bolji od protivničkih.
-Veoma sam ponosan, apsolutno smo zaslužili da pobedimo. Grčka je postigla dva gola iz jedne šanse. Mi nismo od početka koristili prilike, bili smo dobri, stvarali mnogo šansa i uvek pretili. Protivnik ima jaku odbranu, nekoliko puta smo u drugom poluvremenu pogrešili, ali kada se sve uzme u obzir, mnogo smo bolji – rekao je Lev posle pobede sa 4:2 u Gdanjsku.
On je ocenio da ova ekipa Nemačke ima veliku budućnost s obzirom da je u proseku najmlađa na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.
-Moji igrači su odigrali fantastično. Ovo je četvrti put uzastopno da smo među četiri ekipe na velikim takmičenjima. Imamo najmlađi tim na turniru, što znači da imamo veliku budućnost – kazao je Lev.
Selektor Nemačke je ocenio da sve ekipe koje se plasiraju u polufinale imaju pođednake šanse za titulu prvaka Evrope.
-Biće teško ko god da prođe, svi koji se plasiraju u polufinale imaju šansu za titulu. Sva četiri tima biće na istom nivou i u takvim utakmicama mali detalji odlučuju. Neće nam biti dozvoljeno da napravimo bilo kakvu grešku – rekao je Lev.

 

Povezana vest:  Ministar sporta Švajcarske stao u odbranu Džake i Šaćirija