kedira

EURO 2012
Kedira: Teško nas je pobediti kada damo sve od sebe
 
Reprezentativac Nemačke Sami Kedira ocenio je posle večerašnje pobede nad Grčkom i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu da je njegovu ekipu teško pobediti kada svi igrači daju sve od sebe.
-Veoma smo srećni zbog plasmana u polufinale. Imali smo malih problema kada smo primili prvi gol, ali smo se brzo vratili. Nas je veoma teško pobediti kada damo sve od sebe – rekao je Kedira posle trijumfa njegove ekipe od 4:2.
Plejmejker „pancera“ Mesut Ozil istakao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.
-Zaslužili smo ovu pobedu i zbog toga smo u polufinalu. Nije mi bitno da li ćemo igrati protiv Engleske ili Italije, bitno je da se plasiramo u finale – istakao je Ozil.
Kapiten Nemačke Filip Lam kazao je da je njegova ekipa napravila nekoliko glupih grešaka.
-Nepotrebno smo sebi zakomplikovali stvari kada smo primili pogodak, napravili smo neke glupe greške. Drago mi je što smo se brzo vratili i uspeli da ponovo povedemo – kazao je Lam.
Strelac drugog pogotka za Grčku Dimitris Salpingidis rekao je da su on i njegovi saigrači svojom borbom dali dodatno ohrabrenje svom narodu u trenucima teške krize.
-Kada smo primili drugi gol morali smo da se ‘otvorimo’ i to nas je koštalo. Nadam se da su svi Grci dobili neku dozu ohrabrenja kada su nas videli kako se borimo – rekao je Salpingidis.
Štoper Grčke Sokratis Papastatopulos kazao je da je njegova reprezentacija uradila sve što je mogla.
-Postigli smo dva gola, uradili smo šta smo mogli. Možda bi bilo drugačije da smo bili malo pažljiviji. Stigli smo do osam najboljih reprezentacija u Evropi, a Holandija, na primer, nije i dokazali smo da smo fudbalska zemlja – kazao je Papastatopulos.

 

Povezana vest:  Van Gal: Ne radim ništa, a zarađujem mnogo