EURO 2012
Ronaldo: Čak i Mesi ima svoje kritičare
Reprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo rekao je danas da se ne ljuti zbog mnogobrojnih osporavanja i istakao da čak i zvanično najbolji fudbaler sveta Leonel Mesi ima svoje kritičare.
-Što veća zvezda postajete, to je veći pritisak da igrate na nivou koji je prihvatljiv za druge ljude. Čak i Mesi ima svoje dežurne kritičare. Ne možete svakoga zadovoljiti, ali se ne ljutim, niti frustriram zbog toga. To je deo profesionalnog fudbalera. Treba biti veliki čovek da bi ignorisao sve to i koncentrisao se samo na igru – rekao je Ronaldo novinarima u bazi reprezentacije Portugala.
Portugal je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini savladao Grčku sa 1:0 golom Ronalda, a u sredu će u polufinalu igrati protiv Španije na Donbas areni u Donjecku.
-Poboljšavamo svoju igru, to je važno. Postoji veliko jedinstvo u našoj ekipi, imamo dobar timski duh i to pomaže. Bilo je teško doći ovako daleko, ali smo stigli do ove faze sa velikom dozom optimizma. Naš cilj je finale, zašto da ne… Postoji veći pritisak na drugim ekipama na ovom turniru – kazao je Ronaldo.
Fudbaler Real Madrida trenutno s tri postignuta gola deli prvo mesto s Alanom Džagojevim, Mariom Mandžukićem i Mariom Gomesom na listi strelaca Evropskog prvenstva.

 

Povezana vest:  Blater tvrdi da nije podneo ostavku