vejn runi vest bromvic man jun

Runi želi da ode, Junajted ne namerava da ga proda

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da na kraju sezone želi ode iz kluba, ali uprava ne namerava da ga proda, preneli su danas britanski mediji. Izvor Skaj Sporta naveo je da je Runi nedavno razgovarao s trenerom Aleksom Fergusonom i rekao mu da želi da napusti Old Traford. 
Uprava Mančester junajteda saopštila je da „Runi nije na prodaju“. Runi je nezadovoljan pošto je dolaskom Robina van Persija izgubio poziciju u timu. Njegov ugovor s Junajtedom ističe na leto, a mediji spekulišu da će mu uprava predložiti smanjenje plate. 
Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson juče je saopštio da će na kraju sezone završiti trenersku karijeru, a mediji navode da će ga na klupi „crvenih đavola“ zameniti trener Evertona Dejvid Mojes, kome na kraju sezone ističe ugovor. 
Mojes je sinoć razgovarao s predsednikom Evertona Bilom Kenrajtom, koji je rekao da dogovor sa Mančester junajtedom nije postignut. 
-Nisam čuo da su postigli dogovor. Sinoć smo održali ranije zakazani uobičajeni sastanak. Dejvidov ugovor ističe za šest nedelja i on će doneti konačnu odluku. Odlično je radio u našem klubu – rekao je Kenrajt. 

Povezana vest:  Mijailović: Ostvareni svi ciljevi, uprkos nepovoljnim okolnostima