roj_hodzson

EURO 2012
Hodžson: Igrači su dali sve od sebe, zadovoljan sam
 
Selektor Engleske Roj Hodžson rekao je posle poraza od Italije posle penala i eliminacije s Evropskog
prvenstva da su njegovi fudbaleri dali sve od sebe i da je zadovoljan kako su odigrali četvrtfinalnu utakmicu.
-Dali smo sve od sebe, preživeli smo razne probleme koje smo imali. Pokušali smo da u 90 minuta, a potom i 30 minuta produžetka izbegnemo penale, ali nismo uspeli. Italijani su pravili veliki pritisak na nas tokom celog meča. Dobro smo odigrali, zadovoljan sam – rekao je Hodžson posle utakmice u Kijevu.
Meč je posle 120 minuta završen 0:0, a posle penala su Italijani trijumfovali sa 4:2.
-Vežbali smo penale na treningu, jer su nam bili baksuzni ranijih godina. Igrači su dobro to odradili u pripremama, ali ne možete trenirati pritisak i nervozu, to je nemoguće. Imali smo pet veoma
dobrih izvođača jedanaesteraca, ali su dvojica, nažalost, promašila. Penali su totalno drugačije takmičenje nego regularna igra – kazao je Hodžson.
Na pitanje novinara kako je moguće da je napadač „azura“ Mario Baloteli sam imao više šansi na utakmici od cele engleske ekipe,
Hodžson je rekao da je i njegov tim imao svoje prilike, ali da ih nije iskoristio.
-Bilo je prilika na obe strane, nije bilo šansi samo za Italiju. Oni su igrali dobro, ne želim da umanjim njihovu pobedu, ali je bila veoma dobra taktička bitka, a mi svoje šanse nismo iskoristili – rekao je on.
Selektor Engleske je ocenio da je Evropsko prvenstvo u Poljskoj I Ukrajini bilo fantastično za njegovu reprezentaciju, ali da im je nedostajalo malo sreće.
-Ovo je bio fantastičan turnir za nas, imali smo dobru podršku I mogu biti zadovoljan. Nedostajalo nam je malo sreće. Veoma sam srećan kada vidim kako igrači nose dres reprezentacije, kako pristupaju utakmicama. Imamo i mnogo mladih igrača čije vreme tek dolazi – rekao je Hodžson.

 

Povezana vest:  Zidan: Nemamo nameru da prodamo Iska