cesare_prandeli

EURO 2012
Prandeli: Znao sam da možemo da kontrolišemo igru
 
Selektor Italije Čezare Prandeli rekao je posle penala nad Engleskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva da je zadovoljan jer su njegovi fudbaleri kontrolisali utakmicu i nisu dozvolili protivniku da ih ugrozi kontranapadima.
-Znao sam da možemo da kontrolišemo igru. Jedina briga mi je bila da im ne damo dovoljno prostora da nas ugroze kontranapadima. Nismo im to dozvolili. Zadovoljan sam s onim što smo uradili, ali sada se moramo spremiti za polufinale jer će Nemci biti veliki favoriti u toj utakmici – rekao je Prandeli posle utakmice u Kijevu.
Prandeli je istakao da je njegova ekipa pokušala da pobedi u regularnom delu meča.
-Pokušali smo da brzinom razbijemo njihovu odbranu. Dobro smo pripremili utakmicu i igrači su ispunili svoje zadatke. Pokušali smo da pobedimo u 90 minuta, nismo uspeli i onda su došli penali, a opšte je poznato da je to lutrija – kazao je Prandeli.
-Kada je Rikardo Montolivo promašio penal bio sam veoma tužan jer je bio jedan od najboljih igrača u mom timu – dodao je on.
Selektor „azura“ je istakao da je zadovoljan, iako njegova ekipa nije uspela da postigne gol.
-Imali smo mnogo problema, dosta igrača je imalo problema s povredama. Pozitivan rezultat dolazi samo žestokim radom. Stvarali smo šanse i zadovoljan sam učinkom, iako nismo uspeli da postignemo gol – istakao je italijanski selektor.
Prandeli je rekao da je predsednik Italije Đorđo Napolitano čestitao ekipi na plasmanu u polufinale odmah po povratku u svlačionicu.

 

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica osmog kola i tabela