italija_slavlje_11

EURO 2012

Pirlo: Nemci nas se plaše, možemo da prođemo u finale

 

Italijanski reprezentativac Andrea Pirlo rekao je danas da njegov tim može da pobedi Nemačku u polufinalu Evropskog prvenstva i da očekuje lakši meč nego protiv Engleske.

-Nemačka je jaka na svim pozicijama, imaju puno kvalitetnih fudbalera, ali i naš vezni red je dobar. Protivnik je svestan toga, zna da možemo da im stvorimo puno problema i zato nas se plaše. Ekipa je motivisana kao na SP 2006. kada smo ih dobili u polufinalu. Očekujem lepu utakmicu i svi u ekipi verujemo da možemo da pobedimo. Uostalom, došli smo da osvojimo Euro – rekao je Pirlo.

Povezana vest:  Remi Njukasla i Stouka

On je dodao da očekuje lakši meč, jer Nemačka, za razliku od Engleza, voli da se nadigrava. Na pitanje novinara zašto se kod izvođenja penala u četvrtfinalu odlučio za „Panjenka udarac“, Pirlo je rekao da mu je to došlo spontano i da je na taj način želeo da unese nemir kod engleskog golmana Džoa Harta.

Povezana vest:  Drulović: Važna pobeda, ali moglo je ubedljivije

-Nisam trenirao, došlo mi je onako, u trenutku. Nije mi bilo ni na kraj pameti da razmišljam o tome kako bih se osećao da sam promašio – rekao je Pirlo.

Nemačka će imati dva dana više odmora u odnosu na Italijane, ali selektor „pancera“ Joakim Lev smatra da to neće uticati na izdanje rivala.

-Nisam primetio da su Italijani bili umorni u četvrtfinalu. Englezi su izgledali umorno i iscijeđeno. Svakom fudbaleru koji se profesionalno odnosi prema svom poslu četiri dana je sasvim dovoljno da se u potpunosti oporavi i bude spreman za utakmicu – rekao je Lev.

Povezana vest:  Varga: Najteže su unapred već dobijene utakmice

On je posebno pohvalio organizatora igre Italijana Pirla.

-Činilo se da je posle SP 2010. Pirlo krenuo silaznom putanjom, da su najbolji dani njegove karijere iza njega. Ipak, sada igra kao preporođen. On je genijalan i njegove lopte pogađaju protivničku obranu tamo gde je najosetljivija – rekao je nemački selektor.

Polufinalna utakmica EP Italija – Nemačka igra se sutra od 20.45 u Varšavi.