tomislav_karadzic_fss_pazova

Karadžić dobija novi mandat 12. jula

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) danas je zakazao izbornu skupštinu za 12. jul, na kojoj će dosadašnji predsednik Tomislav Karadžić biti jedini kandidat za dobijanje novog četvorogodišnjeg mandata. Odbor za sprovođenje izbora u FSS zaključio je da je kandidatura dosadašnjeg predsednika, koga su zvanično podržali savezi Vojvodine i Zapadne Srbije, uz pismenu podršku regiona Istočne Srbije, Beograda, sudijske organizacije i Udruženja klubova Prve i Superlige, jedina validna.

Kao nevalidna odbačena je kandidatura Bobana Bogdanovića zato što ne ispunjava član 41. pravilnika FŠ o tome da mora da ga predloži neko od ovlašćenih predlagača.

Povezana vest:  Totenhem se provukao u Šefildu za finale Liga kupa

-Prihvatam kandidaturu, jer sam dobio podršku koja do sada nije zapamćena. Nisam imao izbora, iako se nastavak posla ne poklapa sa nekim mojim dojučerašnjim planovima – rekao je Karadžić.

On je dodao da će već od sutra početi sa pripremama za reorganizaciju FŠ, jer želi da u narednom mandatu uvede neke nove ljude kako bi „poboljšao strukturu u savezu“.

-Moramo da obavimo razgovore, imam viziju koji su to ljudi i uveren sam da ćemo imati dobar novi Izvršni odbor i novi Odbor za hitna pitanja, koji će pretrpeti najviše promena – istakao je Karadžić.

Povezana vest:  Samjuel doneo Interu bodove protiv Sasuola

Na pitanje da li mu je žao što nema protivkandidata, Karadžić je rekao:

-Na poslednjoj skupštini tražili smo od regionalnih saveza da imamo više kandidata na izborima, ali do toga nije došlo. Pratio sam u štampi pokušaje dva kandidata da podnesu kandidaturu, ali koliko vidim to nije bilo validno. Spala knjiga na jedno slovo – zaključio je Karadžić.

Povezana vest:  Milošević: Momci zasluženo na krovu sveta

Prema pravliniku, skupština FSS broji 80 članova, ali s obzirom na to da skupština Udružnja trenera, čiji je kandidat trebalo da bude Milovan Ðorić, nije uspela da formira svoj Izvršni odbor, pravo glasa na skupštini imaće 77 delegata. Karadžiću će za dobijanje mandata biti potrebno 39 glasova.

Izvršni odbor FSS usvojio je danas kalendar takmičenja za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 11. avgusta, a završava se 26. maja 2013. Finale nacionalnog kupa biće odigrano 8. maja, a osvajaču trofeja predviđena je nagrada od 10 miliona dinara.