italija-slavljepolufinale

EURO 2012
Italijanski fudbaleri oduševljeni, Prandeli ponosan
 
Selektor Italije Ćezare Prandeli rekao je da su njegovi fudbaleri večeras odigrali izuzetnu utakmicu u pobedi nad Nemačkom sa 2:1 i plasmanu u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.
-U poslednjih 15 minuta smo upropastili dve fenomenalne šanse da povedemo sa 3:0 i onda smo bili prinuđeni da se branimo, ali sve u svemu, odigrali smo izuzetnu utakmicu i ponosan sam na moje igrače. Uradili smo ono što smo želeli i napravili Nemačkoj mnogo problema – rekao je Prandeli posle utakmice u Varšavi.
-Posebno bih istakao igru kroz sredinu Rikarda Montoliva i igru jedan na jedan Antonija Kasana. Što se Marija Balotelija tiče, njegova karijera je tek počela – dodao je Prandeli.
Selektor „azura“ je kazao da je Španija favorit u finalu, ali da se i njegova ekipa nešto pita.
-Španija je favorit u finalu što se tiče iskustva i doslednosti u igri, ali se i mi nešto pitamo. Najvažnije je slediti primer kako se borimo za svoj dres i svi treba da pokažu poštovanje kada govore o Italiji – istakao je Prandeli.
Vezni fudbaler Italije Klaudio Markizio kazao je da je njegova ekipa imala velike prilike da ubedljivije pobedi, ali da mu je drago što nisu kažnjeni za promašaje.
-Prezadovoljan sam, ali očekujem da ću biti još zadovoljniji u sledećoj utakmici. Opstali smo u drugom poluvremenu, iako smo imali velike prilike da postignemo i treći gol. Ono što je najbitnije je pobeda. U finalu protiv Španije moramo da damo sve od sebe, izvučemo poslednji atom snage – kazao je Markizio.
Defanzivac Italije Đorđo Kjelini rekao je da je za njegove saigrače igranje u finalu pre 10 dana bio samo san.
-Igranje u finalu je pre 10 dana za nas bio samo san. Sada ga proživljavamo zajedno sa milionima Italijana. Verovali smo u pobedu od prvog minuta i bili smo ubeđeni u nju. Nemci imaju strašan tim, stisli su nas, ali smo se dobro odbranili – rekao je Kjelini.
Levi bek Federiko Balzareti istakao je da je veoma srećan kako je njegova ekipa odigrala polufinalnu utakmicu.
-Veoma sam srećan kako smo odigrali i prošli u finale. Odigrali smo fantastičan meč protiv fantastičnog tima. Sada želimo da trijumfujemo i osvojimo trofej. Uživamo u pobedi, ali već sutra počinjemo da razmišljamo o Španiji i finalu – istakao je Balzareti.
Italija će u finalu igrati protiv aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Španije, u nedelju, 1. jula na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

 

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Moji igrači su mrtvi