sindy_crosby_hokej

NHL VESTI
Sidni Krozbi produžuje ugovor sa Pitsburgom do 2025. godine
 
Jedan od najboljih hokejaša sveta i najvećih zvezda NHL lige, Sidni Krozbi pristao je danas da produži ugovor sa Pitsburgom do 2025. godine.
-Mi smo zahvalni za sve što je Krozbi uradio za našu franšizu od dolaska u Pitsburg 2005. godine, kako na ledu, tako i van njega. Očekujemo da nosi dres Pingvina do kraja karijere – rekao je vlasnik Pitsburga Mario Lemije.
Krozbiju stari ugovor ističe narednog leta, a po novom će zarađivati osam miliona i 700.000 dolara godišnje.
-U eri kada se igrači često kreću od tima do tima, zahvalno je videti tako mladog čoveka koji je toliko posvećen jednom gradu I timu. On Pingvinima znači mnogo, ali i mladim hokejašima u Pitsburgu koji se ugledaju na njega i hokej uopšte. Fenomenalan je osećaj znajući da će ostati ovde do 2025. godine – kazao je predsednik kluba Dejvid Morhaus.
Ovaj 24-godišnji Kanađanin je odigrao svega 28 utakmica u poslednjih  godinu i po dana, pošto je u januaru 2011. godine doživeo potres mozga na meču protiv Vašingtona.
Krozbi, koji je 2009. godine izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) NHL lige, je prošlu sezonu završio sa osam golova i 29 asistencija, u kojoj je postigao tri pogotka Filadelfiji u porazu u prvoj rundi plej-ofa NHL lige.
Ugovor će zvanično biti potpisan u nedelju.
Krozbi je postigao 223 gola i imao 386 asistencija u svojih sedam sezona u NHL ligi.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Vanesa Mej suspendovana na četiri godine zbog nameštanja