Mario Balotelli (Italy)

EURO 2012

Ramos: Baloteli nas brine, ali ostaćemo dosledni svom stilu

 

Španski fudbaleri u finale Evropskog prvenstva ući će kao branioci titule, ali uz dozu opreza i brige zbog odlične forme Italije i raspoloženog napadača Marija Balotelija. Ove dve selekcije sastale su se i u utakmici prvog kola C grupe, kada je rezultat bio 1:1. Od te utakmice Španci nisu primili gol na turniru.

-Slagao bih vas ako bi rekao da nisam zabrinut zbog Balotelijeve odlične forme. Ipak, nismo opterećeni Italijanima. Na startu EP su nas baš namučili, krenuli su sa dva napadača i pretili iz kontri. Nećemo da brinemo zbog njih, moramo da ostanemo staloženi i držimo se svog stila igre – kazao je Ramos novinarima na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Povezana vest:  Inter beži iz opasne zone, pobedila i Ćezena

Baloteli je sa dva gola u prvom poluvremenu polufinala protiv Nemačke, otvorio Azurima vrata polufinala.

-Baloteli je sjajan igrač, što je pokazao i juče. Dva onakva gola protiv Nemačke su najbolji dokaz kvaliteta. Pokušaćemo da ga izolujemo, jer može da nam stvori dosta problema – rekao je Ramos.

Na početku šampionata Ramosu i Ðeraru Pikeu je bilo potrebno vreme da se uigraju kao štoperski tandem. Kako su utakmice prolazile, njih dvojica su delovala sve bolje i sigurnije.

Povezana vest:  Golman Volfsburga povređen u tuči u diskoteci

-To je dobra stvar, mogla bi mnogo da nam znači u finalnoj utakmici – dodao je Ramos.

Pored Balotelija, fudbaler Reala je kao posebno opasne igrače iz redova Italije naveo Andreu Pirla i Antonija Kasana. Španija će u nedelju u finalu u Kijevu imati priliku da postane prva reprezentacija koja je osvojila zaredom tri trofeja na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Jovanović: Znali smo da ne možemo do polufinala

-Šta go da se desi u nedelju, mi smo već ispisali istoriju. Naravno da želimo da osvojimo trofej. Mnogo smo radili da bismo stigli ovde, sada još jednom moramo da pružimo maksimum protiv velikog rivala. Ako osvojimo treći uzastopni trofej, ne verujem da će iko uspeti da ponovi takav rezultat – zaključio je Ramos.