nole_rim_2012_bela

VIMBLDON 2012

Ðoković protiv Troickog u narednom kolu

 

Srpski teniseri Novak Ðoković i Viktor Troicki zakazali su međusobni duel u osmini finala gren slem turnira u Vimbldonu, nakon što su danas izborili sigurne pobede u šesnaestini finala. Prvi reket sveta i branilac titule bez mnogo napora je savladao Čeha Radeka Štepaneka sa 4:6, 6:2, 6:2, 6:2, dok je Troicki odličnom partijom u tri seta nadigrao Argentinca Huana Monaka – 7:5, 7:5, 6:3.

Ðoković nije najbolje započeo duel protiv Štepaneka, dopustivši 27. teniseru sa ATP liste da se ponada iznenađenju. Prvi set ličio je pomalo na „zagrevanje“ svetskog broja jedan, koji je u pojedinim trenucima delovao odsutno i pravio njemu nesvojstvene greške. Sve se, međutim, preokrenulo u nastavku mečca. Ðoković je polako hvatao odgovarajući ritam i nametao tempo koji Čeh nije mogao da izdrži. Kako je borba odmicala, Srbin je potpuno preuzeo inicijativu i bilo je jasno da Štepanek nema šta da traži u ovom okršaju.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Jelena Janković izgubila od Kanepi

Posebno impresivan Ðoković je bio u četvrtom setu, kada je povremenim egzibicionim potezima priuštio uživanje teniskim sladokuscima. Gotovo se poigravao sa protivnikom, koji je vrlo brzo odustao od ozbiljnog otpora, pa je branilac trofeja, nakon dva sata i 53 minuta borbe u šampionskom stilu okončao duel iskoristivši prvu meč loptu.

Bila je to sedma pobeda Ðokovića nad Štepanekom u njihovom osmom susretu na ATP turnirima. Troicki je oduševio protiv Monaka i najavio konačno podizanje forme u nastavku sezone. Igrao je strpljivo i precizno, a posebno je bio siguran na servisu, za koji Argentinac, inače specijalista za šljaku, nije imao rešenje.

Povezana vest:  ATP KVINS, Finale Mareja i Conge odloženo za ponedeljak

Monako se svim silama trudio da opravda 14. poziciju na ATP listi, međutim, malo šta mu je išlo od ruke iako je u prva dva seta vođena ravnopravna borba. Razigrani i raspoloženi Troicki kontrolisao je meč, a bolju igru krunisao je u trećem setu, kada sasvim dominirao.

Nakon nešto više od dva i po sata zanimljivog tenisa Troicki je okončao duel iskoristivši prvu meč loptu i zakazao novi susret sa zemljakom i velikim prijateljem Ðokovićem. Prava je šteta što ga je žreb ponovo namerio na svetskog broja jedan, jer je, prema onome što je prikazao na ovogodišnjem Vimbldonu, Troicki najavio veliki pomak na ATP listi.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Tipsarević preko Sele do trećeg kola Majamija

Trinaesti međusobni duel srpskih tenisera, u kojima je Ðoković do sada zabeležio 11 pobeda, na programu je najverovatnije u ponedeljak. Kasnije večeras Janko Tipsarević u borbi za osminu finala igra protiv Rusa Mihaila Južnjog.