spanci_slavlje

Alonso: Još ćemo da vladamo svetskim fudbalom

 

Fudbaler sredine terena Ćabi Alonso rekao je danas da reprezentacija Španije ima kvalitet da još dugi niz godina vlada evropskim i svetskim fudbalom. Španci su pre nekoliko dana odbranili titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu kontinentalnog šampionata deklasirali Italiju sa 4:0.

Za mnoge fudbalske stručnjake i navijače ova španska selekcija je najbolja ekipa u istoriji fudbala, a to su potvrdili i osvajanjem tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  Zbog snega odložena četiri meča fudbalske Superlige

-Naš uspeh je zaista jedinstven, a verujem da je pred nama i svetla budućnost. U našem timu samo tri igrača imaju više od 30 godina. I na sledećim velikim takmičenjima imaćemo sjajnu ekipu, uz nekoliko promena. Neće biti lako održati “glad“ za trofejima, ali do sada nam je to uspevalo – rekao je Alonso španskim medijima.

Povezana vest:  Pato: Voleo bih da igram na OI u Londonu

Prvi sledeći veliki izazov „furiju“ očekuje za dve godine, kada će pokušati odbrani i trofej svetskog šampiona.

-Jezgro naše ekipe se ne menja već nekoliko godina. Imamo 11 igrača koji su osvojili sva tri trofeja i to mnogo govori o nama. Sve ide po planu, nema potrebe za velikim promenama i u tome, pored ostalog, leži naša prednost – objasnio je Alonso.

Povezana vest:  Zubizareta: Maskerano blizu novog ugovora sa Barselonom

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za sledeći Mundijal selekcija Španije igra 11. septembra protiv Gruzije.