FUDBALSKA-LOPTA 

Vladan Milosavljev u Banjiku iz Ostrave 
 
Fudbaler iz Srbije Vladan Milosavljev potpisao je danas ugovor sa českim Banjikom iz Ostrave, za koji će igrati naredne dve godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.
On je od 2008. godine bio član drugoligaša Karvine, a prolećni deo prošle sezone igrao je na pozajmici u Viktoriji Žižkov.
-Osećam se odlično zbog ovog transfera. Imamo mladu ekipu, pa je ambicija kluba da narednu sezonu završimo u sredini tabele. Moj cilj je da nastavim da igram standardno u Prvoj ligi, kao i prethodnih  šest meseci – rekao je Milosavljev.
Pre odlaska u Češku, 25-godišnji igrač sredine terena bio je član beogradskog Rada, Crvene zvezde, Vardara iz Skoplja i Hajduka iz Kule.
-Češka liga je ujednačenija nego srpska. Klubovi su sličnog kvaliteta i neizvesnije je nego u Srbiji… Prošle sezone posebno se istakla Viktorija Plzenj, koja je dobro igrala u Ligi šampiona, u kojoj je bila u grupi sa Barselonom, Milanom i beloruskim Bateom – istakao je Milosavljev.
Trener Banjika Radoslav Latal kazao je za klupski sajt da će Milosavljev pojačati konkurenciju krilnih igrača u ekipi.
-Njegova prednost je što može da igra i po desnoj i po levoj strani. Konkurencija za mesto u timu je velika, a na igračima je da se dokažu – rekao je nekadašnji fudbaler nemačkog Šalkea I reprezentacije Češke.
Predsednik Banjika Peter Šafarčik kazao je da se transfer Milosavljeva „uklapa u filozofiju kluba“, pošto je on doveden za „razumnu cenu“.
Banjik je prošlu sezonu završio na 14. mestu češke Prve lige.

 

Povezana vest:  PSŽ dobio derbi, debitovao Bekam