ja_simo_krunic

Krunić: U Almatiju ćemo popraviti utisak
 
Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić izjavio je danas da su njegovi igrači „dali ono što su mogli“ u meču sa Ordabasijem iz Kazahstana i da će u revanšu pokušati da poprave utisak.
Jagodina je izgubila na domaćem terenu od Ordabašiju sa 0:1, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Revanš će igrati 12. jula u Almatiju.
-U ovom momentu igrači su dali ono što su mogli. U prvom poluvremenu nismo iskoristili neke naše prilike. U drugom poluvremenu Ordabasi je imao tri, četiri kontre i iz jedne odbijene lopte iz gužve pred našim golom mi smo primili gol – rekao je Krunić posle utakmice.
On je dodao da je „teško posle poraza“, ali da je njegov tim došao do Evrope.
-Imamo i tu drugu utakmicu kada ćemo dati sve od sebe. U Almatiju pokušaćemo da popravimo i utisak i rezultat. Žao mi je što smo primili gol. Na kraju smo videli da nam je ponestalo snage. Bio sam zadovoljan rezultatom 0:0, ali na našu nesreću iz te odbijene lopte uspeli su da nam daju gol -rekao je Krunić.
Prema njegovim rečima, ništa nije gotovo i ekipa će dati sve od sebe da se iskupi.
-Žao mi je navijača, koji su došli u velikom broju, što smo ih razočarali u ovoj prvoj utakmici, ali pokušaćemo sve što je u našoj moći da prođemo dalje – rekao je Krunić.
Trener Ordabasija Viktor Vasiljevič istakao je da je odigrana zanimljiva utakmica, ali se složio sa domaćim trenerom „da još nije kraj“.
-U prvom poluvremenu Jagodina je bila bolja. U odbrani nisu bili baš toliko sigurni. U drugom poluvremenu mislim da smo zaslužili pobedu. Moja ekipa je u drugom poluvremenu igrala ofanzivnije i imala je više završnica. Mislim da ovo nije kraj. Ovo je tek prvo poluvreme završeno – rekao je Vasiljevič.
On je dodao da je Jagodina „dosta dobra ekipa“ i da je rekao svojim igračima da je urađeno 50 odsto i da će glavni cilj biti ostvaren u Almatiju.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić, koji je gledao utakmicu, naglasio je da su vremenski uslovi bili teški.
-Trebalo je iskoristiti prednost domaćeg terena, a to bi se iskoristilo da je bilo reflektora i da se igralo u noćnom terminu – rekao je Karadžić.
Predsednik FSS ocenio je da će biti bolje sledeći put, da su ekipe jednake po kvalitetu, ali nisu ravnopravno ušle u ovaj meč, jer u Kazahstanu traje prvenstvo.
-Ovde su kratke pripreme, teške noge. U svakom slučaju treba očekivati bolju igru Jagodine u revanšu. Ništa nije izgubljeno. To je fudbal. Treba se spremiti i igrati. Hteo bih da pohvalim navijače Jagodine. Ovo je lep ambijent i kada se završi ovaj objekat i naprave reflektori sigurno će jagodinski fudbal ići napred – rekao je Karadžić.

 

Povezana vest:  Širer ne želi ponovo da bude trener Njukasla