VALDANO2,1 

Valdano: Ova Španija bolja od Brazila iz 1970. godine
 
Bivši fudbaler i funkcioner madridskog Reala Horhe Valdano rekao je danas da ga selekcija Španije podseća na Brazil iz 1970. godine, ali da je prednost „furije“ to što je zadržala prepoznatljiv način igre.
-Bio sam uzbuđen zbog načina na koji je Brazil 1970. godine igrao na Mundijalu. Tada sam imao 15 godina i prvi put sam gledao Svetsko prvenstvo. Bio sam fasciniran Brazilom, kao što je slučaj i sa sadašnjom selekcijom Španije. Ipak, Španci imaju kontinuitet. Brazil je samo 1970. godine igrao na određen način, a Španci su to zadržali na tri velika takmičenja – kazao je Valdano novinarima u Bogoti.
Španija je prošle nedelje odbranila titulu prvaka Evrope i postala prva ekipa koja je osvojila tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima.
-Španski fudbal se od ostatka sveta razlikuje po načinu na koji se radi u nižim ligama i u mlađim kategorijama. Klubovi kao Real, Barselona, Valensija, Viljareal, Sevilja i Atletik Bilbao su mesta gde se mladi uče kako da igraju, ali i kako da postanu ekipe, celine – dodao je Valdano.

 

Povezana vest:  Alegri protiv Livorna 100. put predvodi Milan