NikeGS_Neymar_01_original

Najlaganija, najbrža i najpovoljnija kopačka po životnu okolinu – Nike GS

Kompanija Nike predstavila je kopačke koje će biti jedne od najtraženijih ovog leta. Reč je o najlakšem i najekplozivnijem proizvodu ikada, napravljenom od strane vodećeg svetskog proizvođača sportske opreme. Takođe, vrlo važna karakteristika ovih kopački jeste njihov nizak uticaj štetnosti na životnu sredinu.
Dizajneri su pred sobom imali zadatak da osmisle nove fudbalske kopačke, čiji će fokus biti na osnovnim elementima koji obezbeđuju bolji učinak na terenu i kontrolu pri velikoj brzini u igri. Rezultat su Nike GS kopačke, napravljene korišćenjem obnovljenih i recikliranih materijala i dizajnirane za eksplozivne performanse na terenu i manje štetan uticaj na planetu.
Pri proizvodnji svakog dela Nike GS kopačke pronađeno je najbolje moguće rešenje kako bi se smanjila težina i odstranili nepotrebni materijali, kreirajući tako najlaganiju kopčaku ove kompanije, ikada, sa težinom od 160 grama.
“Nike GS je najlakša i najbrža kopačka koju smo ikada napravili i stvara jasnu sliku o tome kako ćemo, ubuduće, kreirati, dizajnirati i proizvoditi kopačke”, rekao je globalni direktor dizajna za Nike Football, Endi Kejn. „Kada možete da napravite kopačku koja kombinuje najbolje performanse i ima mali uticaj na životnu sredinu, onda imate pobedničke predispozicije za igrače i planetu”.
Napravljene u Italiji, kopačke Nike GS karakterišu reciklirani i obnovljivi materijali duž prednjeg dela i đona. Đon, napravljen na bio bazi ricinusa, prvenstveno obezbeđuje jačinu i fleksibilnost na terenu, zajedno sa postavljenom čarapom, napravljenom od stoprocentnog ricinusa. Pertle, postava i jezik kopačke su napravljene od 70%, a štitnik za nožne prste i čarapa oko zgloba od najmanje 15% recikliranog materijala.
Nike GS kopačke će biti dostupne online i mogu se poručiti na sajtu www.nike.com.

   

Povezana vest:  Vukčević: Dolazak u Bragu je napredak u karijeri