HP_Universal waterresistant

Nije svaki flaster Hansaplast

U svakodnevnom govoru se često susrećemo sa imenima proizvođača koji su postali sinonim za proizvod. Zanimljiva je upotreba reči digitron za kalkulator (od proizvođača Digitron), tertrapak predstavlja svako pakovanje za mleko i jogurt (Tetra Pak firma), frizider– naziv za hladnjak (Frigidaire firma), selotejp – traka za lepljenje (od proizvođača Sellotape), Labello – sinonim za svaki stik za negu usana (od brenda Labello), bikini – kupaći kostim (kompanija Bikini), vim – proizvodi za čišćenje kuće (firma Vim) i mnogi drugi.

Jedan od najčešćih primera je Hansaplast koji je postao sinonim za flaster. Ipak nije svaki flaster Hansaplast, i to ne treba zaboraviti kada u apoteci tražite Hansaplast.

Širom sveta Hansaplast je već generacijama sinonim za flaster nenadmašnog kvaliteta. Kad god nam je potreban flaster, skloni smo da potražimo Hansaplast. Hansaplast je brend iza koga stoji 125 godina tradicije, iskustva i znanja. Preteču Hansaplasta, prvi flaster sa gumom kao nosačem, osmislili su još 1882. godine Paul Beiersdorf i dr Paul Gerson Unna. Podnošenje zahteva za patentiranje ovog proizvoda smatra se prvim korakom u osnivanju danas svetski moćne kompanije Beiersdorf. Naziv Hansaplast je u upotrebi od 1922. godine.

Hansaplast nudi jednostavna i inovativna rešenja za svakodnevne bolove i probleme i pomaže vam da uživate u životu ma šta da se desi. Za različite namene na raspolaganju su nam Hansaplast flasteri proizvedeni od raznovrsnih materijala i u raznim oblicima, a najviši standard kvaliteta je ono što je zajedničko svima.

Povezana vest:  EXIT, BLIC FONDACIJA i VODA VODA dostavili 50.000 litara vode vrtićima i bolnici u Užicu

Leto nam donosi lepo vreme koje često provodimo u prirodi, uživajući na suncu i svežem vazduhu. Ipak, tokom boravka u prirodi česte su manje povrede i zato uvek imajte svoj Hansaplast uz sebe.

NOVO: Hansaplast sa dezinfekcionim sredstvom ima jastučić za rane koji sadrži antiseptički sastojak hlorheksidin diglukonat, koji sprečava razvoj infekcije. Plastični flasteri su pogodni za pokrivanje svih vrsta manjih rana. Materijal omogućava koži disanje i vodootporan je. Nelepljivi jastučić sa antiseptikom štiti ranu. Flasteri su dostupni kao trake ražlitih velična koje zatvaraju područje oko rane.

Okvirna cena: 250 dinara

Univerzalni Hansaplast je prijatan za nošenje otporan je na vodu i nečistoće, dobro prijanja i lako se primenjuje.

Okvirna cena: 120 dinara (10 kom), 171 dinar (20 kom) i 250 dinara (40 kom).

Hansaplast Sensitive namenjen je posebno osetljivoj koži. Propušta vazduh i omogućava koži da diše, lako se primenjuje i bezbolno uklanja.

Okvirna cena: 183 dinara

Hansaplast Classic je tekstilni i seče se po potrebi. Čvrsto i pouzdano prijanja, propušta vazduh i ima jastučić koji se ne lepi za ranu.

Okvirna cena: 202 dinara

Hansaplast Aqua Protect je flaster od vodootpornog materijala. Propušta vazduh i štiti ranu tokom kupanja i tuširanja. Pogodan je i za osetljivu kožu.

Okvirna cena: 208.00 dinara

Povezana vest:  NOSIOCI BAKLJE NOSE OLIMPIJSKI PLAMEN ZA SRBIJU ZAHVALJUJUĆI SAMSUNGU

Junior Hansaplast, dizajniran motivima Vini Pua,  namenjen je najmlađima. Otporan je na vodu i nečistoće, pouzdano prijanja, ugodan je za nošenje i  što je posebno važno kad su deca u pitanju, lako se uklanja. Jastučić flastera se ne lepi za kožu.

Okvirna cena: 227 dinara

Elastični Hansaplast je adekvatan za negu i zaštitu rana u predelima koji se savijaju i pomeraju (koleno, lakat…). Dobro prijanja, propušta vazduh i dopušta koži da diše.

Okvirna cena: 210 dinara

Hansaplast za prste je, zbog specifičnosti namene, posebno dugačak i elastičan, čvrsto prijanja i pouzdano štiti ranu.

Okvirna cena: 210 dinara

Nije svaki flaster Hansaplast. Širom sveta Hansaplast je već generacijama sinonim za flaster nenadmašnog kvaliteta. Hansaplast je brend iza koga stoji 125 godina tradicije, iskustva i znanja

NEKOLIKO KORISNIH SAVETA

Koliko često treba da menjam Hansaplast?

Obično, preporučuje se da promenite Hansaplast svakodnevno, zbog higijenskih razloga. Neke vrste Hansaplast proizvoda imaju aktivne supstance koje zaceljuju ranu i radi njihovog punog dejstva ne treba ih prečesto menjati, jer će se prekinuti proces ozdravljenja. Naravno, ukoliko se flaster olabavi ili isprlja, treba ga promeniti i češće.

Da li bolje da se ranice ostave na svežem vazduhu, umesto da se koristi Hansaplast?

Jedan od mitova je da ranice od manjih posekotina treba ostaviti otkrivene jer će vazduh pomoći da brže zarastu. Istina je upravo suprotna. Istraživanja pokazuju da pokrivene rane brže i efikasnije zarastaju i imaju manji rizik od infekcije. Hansaplast proizvodi pružaju zaštitu dok  rana potpuno ne zaraste.

Povezana vest:  Kardašijani predstavljaju kolekciju za decu

Kada je vreme da se konsultujem sa doktorom?

Preporučujemo da se konsultujete sa doktorom u sledećim slučajevima:

ako je rana duboka i obilno krvari

ako rana pokazuje znake infekcije kao što su crvenilo, bol i oticanje

ako u rani ima stranih predmeta (npr. stakla)

u slučaju ugriza životinje ili čoveka

ako se rana nalazi u području lica

ako niste vakcinisani protiv tetanusa

i naravno uvek kada imate pitanja i niste sigurni.

Šta da uradim ukoliko se rana inficira?

Trebalo bi da kontaktirate doktora koji može da prepozna znake infekcije. To nije samo pojava gnoja, već i oticanje, crvenilo, peckanje, bol ili svrab. U slučaju infekcije rane se moraju medicinski tretirati.

Koji hansaplast da koristim ukoliko je moja koža osetljiva?

Ako imate vrlo osetljivu kožu, preporučujemo da koristite Hansaplast Sensitive. Ovi flasteri su posebno napravljeni za osetljivu kožu.

Koji Hansaplast proizvodi su vodootporni?

Hansaplast Aqua Protect je vodootporan i neće se odlepiti prilikom tuširanja ili kupanja. Univerzalni Hansaplast, kao i Junior Hansaplast, takođe su vodootporni.

Koji Hansaplast da koristim za povredu prsta?

Za povrede i rane na rukama i prstima preporučujemo Hansaplast za prste. Ovi flasteri su ekstra dugi, tako da su savršeni za prste.

 

.