FUDBALSKA-LOPTA

Ričards: Pirs će jednog dana biti selektor Engleske
 
Fudbaler Mančester Sitija Mika Ričards ubeđen je da će se selektor olimpijskog tima Velike Britanije Stjuart Pirs jednog dana vratiti na klupu Engleske, preneli su danas ostrvski mediji.
Pirs je na kratko bio selektor Engleske, nakon što je Fabio Kapelo u februaru podneo ostavku.
Iako je uz Harija Rednapa važio za jednog od glavnih kandidata, FS Engleske odlučio je da uoči prvenstva Evrope u Ukrajini i Poljskoj angažuje Roja Hodžsona.
-Pirs se ne plaši da radi ovaj posao. Uveo je dosta novih igrača u reprezentaciju dok je bio selektor, potom ova situacija sa Dejvidom Bekamom. Mnogi su ga videli na Olimpijskim igrama, ali Pirs je doneo odluku gledajući interes tima. To je odlika dobrog menadžera i verujem da će u budućnosti ponovo sesti na klupu Engleske – rekao je Ričards.
On je dodao da Pirsovo vreme još nije došlo.
-Rekao sam u februaru da nisam želeo da odmah postane selektor, jer postoji opasnost da ga javnost i navijači razapnu prerano. Ovako ima priliku da stekne potrebno iskustvo – kazao je Ričards.
Odbrambeni fudbaler Sitija nije se naigrao u reprezentaciji za vreme četvorogodišnjeg Kapelovog mandata, odigravši samo jedan meč za „Gordi albion“.
-Od svih menadžera koji su me trenirali, Pirs je pokazao najviše vere u mene. On mi je omogućio da debitujem za Siti, uveo me u mladu reprezentaciju i dao kapitensku traku, a dok je bio privremeni selektor pozvao me na utakmicu protiv Holandije. Sada sam u reprezentaciji Velike Britanije. Bilo bi lepo da mu se odužim za poverenje koje ima u mene – rekao je Ričards.
Ričards će zajedno sa kapitenom Rajanom Gigsom i Kregom Belamijem, predvoditi mlade fudbalere Velike Britanije na olimpijskom turniru u Londonu.

 

Povezana vest:  RASPORED, REZULTATI I TABELA JELEN SUPER LIGE SRBIJE 2010/2011