Fabio_Capello

Kapelo: Radujem se avanturi u Rusiji

 

Proslavljeni italijanski fudbalski trener Fabio Kapelo izjavio je da se raduje ruskoj avanturi i da je ponosan što će postati selektor reprezentacije jedne tako velike i lepe zemlje.

-Veoma sam srećan što pregovori idu dobro i što ću raditi u Rusiji – izjavio je Kapelo za italijansku agenciju Ansa.

Povezana vest:  Vlada osuđuje antisemitizam navijača, ali nema kazni

Ranije danas Fudbalski savez Rusije (RFU) saopštio je da je sa doskorašnjim selektorom Engleske i nekadašnjim trenerom Milana, Rome, Juventusa i Real Madrida postignut dogovor.

-Kapelo je naš novi selektor. Očekujemo da uskoro dođe u Moskvu da dogovorimo detalje ugovora i zvanično stavi potpis – rekao je potpredsednik Saveza Nikita Simonjan za agenciju ITAR TAS.

Povezana vest:  WORLD FOOTBALL CHALLENCE, Mančester Junajted se revanširao Barseloni

Kapelo će voditi reprezentaciju Rusije do Svetskog prvenstva 2014. u Brazilu, uz mogucnost produžetka saradnja do šampionata Evrope u Francuskoj 2016. godini. Italijanski mediji tvrde da će godišnje zarađivati između pet i šest miliona dolara, dok ruski barataju cifrom od deset miliona evra. Kapelo će postati treći stranac na klupi Rusije, posle Holanđana Gusa Hidinka i Dika Advokata.

Povezana vest:  Ivica Milutinović prešao iz Etnikosa u BSK Borču

Rusija će u kvalifikacijama za prvenstvio sveta igrati u F grupi sa Portugalijom, Izraelom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.