Javier_Mascherano

Zubizareta: Maskerano blizu novog ugovora sa Barselonom

 

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je danas da je 28-godišnji Argentinac Havijer Maskerano blizu potpisivanja novog ugovora sa viceprvakom Španije I Evrope.

-Pregovori o novom ugovoru za Maskerana su dosta napredovali i nalaze se u završnoj fazi – rekao je Zubizareta španskim novinarima.

Maskerano je u Barselonu došao iz Liverpula u avgustu 2010. godine za 22 miliona evra i ima ugovor do leta 2014. Zubizareta je kazao da će Barselona narednih dana pokušati da produži ugovore sa još nekoliko igrača, među kojima su kapiten Karles Pujol i mladi napadač Adrijano.

Povezana vest:  Hal pobedio Bornmut i ostavio Sanderlend i Svonsi na dnu

-Pujolov slučaj je specifičan i predstavlja više od obične obnove ugovora zbog njegove karijere u Barseloni i svega što znači za ovaj klub. Kada se bude vratio sa odmora razgovaraćemo o njegovim željama i, verujem, postići dogovor – rekao je bivši španski golman.

-Razgovarao sam sa Adrijanovim menadžerom, ali nismo pominjali ugovor. Rekao sam mu da su u klubu zadovoljni igrama Brazilca u prošloj sezoni… – dodao je Zubizareta.

Povezana vest:  Alegri: Rezultatima ću razuveriti sve skeptike

Barselonu je ovog leta napustio Sejdu Kejta, koji je kao Slobodan igrač prešao u kineski Dalijen Aerbin kod srpskog trenera Aleksandra Stanojevića. Najveća promena, ipak, dogodila se na trenerskoj poziciji pošto je Pep Gvardiola rešio da posle četiri godine kao trener prvog tima Barselone ne produži ugovor. Njega je nasledio nekadašnji pomoćnik Tito Viljanova.

Povezana vest:  Đukić: Odigrali smo komplentu utakmicu, u derbi po pobedu