PRACTICE_SESSION_09

Zvezda trenirala, Prosinečki saopštio tim

 

Manje od 24 časa ostalo je do premijerne utakmice Crvene zvezde u novoj sezoni. Sutra, od 17 časova na stadionu Vitebska za crveno-bele zvanično počinju takmičarski mečevi, a prvi ispit u godini u kojoj se očekuju veliki sportski rezultati, biće beloruski osvajač Kupa, Naftan. Radi se o prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj se od izabranika Roberta Prosinečkog očekuje da opravdaju ulogu favorita i da se sa što boljim rezultatom, ako je moguće pobedom, vrate za Beograd. Prvi i jedini trening pred sutrašnji meč odrađen je na stadiona Vitebska, gde su igrači našeg tima trenirali u terminu odigravanja meča, i na terenu proveli nešto više od sat vremena. Vremenski uslovi su skoro idealni, kiša koja ih je sačekala na aerodromu prilikom sletanja je stala, a temperatura je oko 20 stepeni. Slično vreme očekuje se i sutra.

Povezana vest:  Raketne probe Severne Koreje odlažu fudbal

Takođe, još jedan bitan uslov za dobru partiju crveno-belih je ispunjen. Teren u Vitebsku je u dobrom stanju, a na jedinoj tribini ovog sportskog objekta očekuje se oko 7000 navijača, koliki je ujedno i kapacitet stadiona.

– Zadovoljni smo uslovima ovde. Mislim da ćemo uspeti da nametnemo svoju pas igru i da će nam teren to dozvoliti. Dugo smo se pripremali, i moji momci su raspoloženi da pruže dobru partiju i ostvare uspeh koji svi priželjkujemo. Dobro smo analizirali Naftan, upoznali se sa njihovim načinom igre i smatram da već u prvoj utakmici, možemo da zabeležimo dobar rezultat koji će nam omogućiti da mirno uđemo u revanš sledeće nedelje na našem stadionu – izjavio je trener Robert Prosinečki, a potom prisutnim novinarima saopštio tim koji će sutra suprostaviti beloruskoj ekipi.

Povezana vest:  Dinamo iz Moskve na proslavi OFK Beograda

– Igraće Bajković na golu, štoperi Maksimović i Krneta, po bokovima Mladenović i Mikić, u veznom redu Milivojević, Dimitrijević i Evandro, dok će najistureniji biti Milunović, Lazović i Kasalica – otkrio je Robi.

Svakako da je gledajući tim prvi utisak pojavljivanje Luke Milivojevića u startnih jedanaest, koji je i pored povrede skočnog zgloba stisnuo zube i nastupiće na sutrašnjem meču.

Povezana vest:  Pike: Ne sme da nam se ponovi prvo poluvreme protiv Ajaksa

– Imam još uvek mali otok, ali osećam da sam spreman. Nikada ne bih previše rizikovao sa povredom, ni zbog sebe, ni zbog ekipe, međutim zaista sam dobro. Danas na treningu je sve bilo kako treba, normalno sam radio sa ostatkom tima i uverio se da mogu da nastupim. Sada se koncentrišem samo na igru i to kako da na najbolji način pomognem ekipi da zabeleži dobar rezultat – rekao je odlični vezista Crvene zvezde.