vladimir_vermezovic_jun_2012 (4)

Vermezović: Ne možemo da biramo protivnike

 

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da je njegova ekipa mogla da prođe i bolje na žrebu za treće kolo kvalifikacije Lige šampiona, ali je istakao da protivnici ne mogu da se biraju.

-Možda smo mogli da prođemo i bolje, ali šta je – tu je. Ako hoćemo Ligu šampiona ili Ligu Evrope, moramo sve da pobeđujemo. Ne možemo da biramo rivale – kazao je Vermezović novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Današnjim žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu određeno je da Partizan, ako prođe Valetu, u trećoj rundi kvalifikacija igra protiv boljeg iz meča AEL Limasol (Kipar) – Linfild (Severna Irska). U prvoj utakmici koja je odigrana na Kipru, AEL je pobedio sa 3:0. Partizan je u prvom meču drugog kola u gostima savladao Valetu sa 4:1.

Povezana vest:  Golman u Argentini odbranio pet penala na jednom meču

Vermezović je naveo da je dobro što će Partizan u prvom meču trećeg kola biti gost.

-Nema tu neke velike razlike. Ipak, ako mogu da biram, uvek bih izabrao da prvi meč igramo u gostima – naveo je on.

Vermezović je kazao da ni visoke temperature na Kipru ne mogu da budu razlog za eventualnu lošu partiju.

Povezana vest:  Kraj sezone za Džerarda

-Kiparski fudbal je u ekspanziji. Podatak da su bili ispred Apoela, za koga svi znamo kakve je rezultate postizao prošle sezone u LŠ, dovoljno govori o snazi rivala – zaključio je trener Partizana.

Crno-beli revanš meč drugog kola sa Valetom igraju sledećeg utorka.

-Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Oni su veoma ozbiljan klub sa dosta kvalitetnih igrača, a posebno stranaca i sa naše strane imaće veliki respekt. Partizan je ipak Partizan i nadam se najboljem, odnosno prolasku u sledeće kolo – poručio je predsednik Partizana Dragan Đurić.

Povezana vest:  Lalatović: Bila bi nepravda da nismo pobedili

Sportski direktor Ljubiša Tumbaković naveo je da crno-beli moraju pre svega da budu skoncentrisani na svoju igru i ciljeve.

-Mislim da oni nisu nepremostiva prepreka, naprotiv, smatram da smo i ovoga puta korektno prošli na žrebu. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za prvu utakmicu na Kipru i ostvarimo rezultat po našoj meri – zaključio je Tumbaković.