UEFA-Liga-Evrope

KVALIFIKACIJE ZA LIFU EVROPE, ŽREB

Zvezda na Kipru, Novosađani idu u Beč

 

Fudbaleri Crvene zvezde, ukoliko eliminišu beloruski Naftan, igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparske Omonije, odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu. Ekipa Vojvodine, ako eliminiše litvansku Suduvu, igraće protiv bečkog Rapida. U prvoj utakmici drugog kola Vojvodina je u Novom Sadu remizirala 1:1 sa Litvancima.

Povezana vest:  Princ Ali: Platini nije dobro rešenje za FIFA

Crvena zvezda i Vojvodina trebalo bi da bude domaćini u prvom meču trećeg kola. Beogradski crveno-beli su u prvoj utakmici u Vitebsku, savladali Naftan sa 4:3, a revanš je sledećeg četvrtka u Beogradu.

Crvena zvezda je već igrala protiv Omonije, 2001. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tada je na Kipru bilo 1:1, dok je u Beogradu domaći tim slavio sa 2:1.

Povezana vest:  Nikolić: Sada se vidi koliko će biti teško u poslednja dva kola

Prošle sezone Omonija je bila vicešampion Kipra, iza AEL-a iz Limasola. Omonija je do sada osvojila 20 šampionskih titula i 14 nacionalnih kupova. Ova ekipa u svom sastavu trenutno ima 21 stranca, a dominira pet Portugalaca. U sastavu je i Brazilac Andre Alveš, koji je pre godinu i po bio želja crveno-belih dok je nosio dres Videotona.

Kipranima je ovo 38. učešće u evropskim takmičenjima, u kojima im je najveći domet bio plasman u drugo kolo.

Povezana vest:  Olimpijakos osvojio i Kup Grčke

Vojvodina bi mogla da ima još teži posao, pošto je bečki Rapid bio nosilac u žrebu. Rapid je najtrofejniji austrijski klub sa 32 titule prvaka i 14 nacionalnih kupova.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija igraju se 2. avgusta, a revanši su na programu sedam dana kasnije.