vladimir_vermezovic_jun_2012 (1)

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Vermezović: Maltežani nisu naivni i bićemo veoma oprezni

 

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da crno-beli imaju lepu zalihu iz prvog meča protiv Valete (4:1), ali da nikako ne smeju da potcene šampiona Malte u revanš meču drugog kola kvalifikaciaj za Ligu šampiona.

-Uopšte nisu naivna ekipa i moramo da budemo veoma oprezni. Imamo ubedljivu pobedu iz prvog meča što nam stvara dobre uslove za lepu igru. U svaki meč ulazimo sa željom da napredujemo i da osvojimo još koji bod za rejting u evropskim takmičenjima – rekao je Vermezović na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Nastasić: Očekuju nas teške utakmice

Strateg crno-belih još jednom je apelovao na navijače da na pravi način podrže ekipu.

-Ovo je vrlo bitan momenat za nas, još uvek smo pod uslovnom kaznom. Evropa te stvari ne prašta, osim najvećima. Za nas „boraniju“ važe neka druga pravila – istakao je Vermezović.

On je dodao da Goran Lovre sigurno neće igrati zbog povrede primicača, kao i da još ne zna da li će braniti Vladimir Stojković, kome je za vreme prvog meča umrla majka. Libijski napadač Mohamed Zabija biće u protokolu, iako nije najspremniji zbog poštovanja ramazanskog posta.

-Moj i stav kluba je da je to njegova liučna stvar. Vec sam razgovarao sa njim, učinićemo sve da bude spreman, prilagodićemo i ishranu i sigurno će biti u protokolu, a videćemo da li će igrati – zaključio je Vermezović.

Povezana vest:  Liverpul pobedio Everton golom Manea u 94. minutu

Zamenik kapitena crno-belih Stefan Babović rekao je da mu prijaju pohvale protivničkog trenera Marka Milera, koji ga je uporedio sa Italijanom Andreom Pirlom.

-Ko ne voli da bude hvaljen ne zaslužuje da živi. Svako voli pohvale i drago mi je zbog komplimenata. Obično sam na meti neopravdanih kritika, izgleda da stranci bolje vide neke stvari – rekao je Babović.

Prema njegovim rečima pristup revanš meču sa Maltežanima biće maksimalno ozbiljan.

Povezana vest:  Milijaš: Idemo na pobedu i na Malti

-Znamo sve o protivničkim igračima, imaju par odličnih Brazilaca, nećemo se opustiti i ne smemo da ih potcenjujemo – poručio je Babović.

Strelac prvog gola na Malti Nemanja Tomić rekao je da je kvalitet na strani crno-belih.

-Gledamo samo svoju igru, bolji smo od Valete i siguran sam da prolazimo dalje – istakao je Tomić.

Utakmica između Partizana i Valete igra se sutra od 20.45 sati na stadionu u Humskoj.

Pobednik ovog duela u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se sa boljim iz meča AEL (IKipar) – Linfild (Severna Irska).