Samuel_Eto_InterLIGA ŠAMPIONA

Inter ponovo bolji od Čelsija

 

Fudbaleri Intera plasirali su se među osam najboljih timova Lige šampiona, pošto su i na drugoj utakmicu osmine finala bili bolji od Čelsija i večeras u Londonu pobedili sa 1:0.

Pobednički gol za šampiona Italije postigao je u 79. minutu Samjuel Eto, koji je izbegao ofsajd zamku domaćih i pogodio protivničku mrežu. Inter je prvi duel sa Čelsijem u Milanu rešio u svoju korist sa 2:1.

Prednost mu je bila ugrožena većim delom duela u Londonu, ali pre svega u prvom poluvremenu, kada je Čelsi dominirao i imao nekoliko prilika za gol. Najbolju je u 43. imao Nikola Anelka koji je ispred sebe imao Žulija Sezara, ali je golman Intera odbranio njegov šut, da bi Tijago Mota i definitivno otklonio opasnost.

Povezana vest:  Dunga ipak izostavio Ronaldinja za meč sa Irskom

Drugo poluvreme, ipak, pripalo je Interu, koji je mogao i do ubedljivije pobede protiv ekipe koju je od 2004. do 2007. godine sa velikim uspehom predvodio sadašnji trener milanskog tima Žoze Morinjo.

Jedini gol, međutim, postigao je Eto, koji je mrežu Čelsija već tresao dva puta, ali tada kao član Barselone. Odlične prilike imali su i Dijego Milito i Tijago Mota. Čelsi je utakmicu završio sa 10 igrača na terenu, pošto je Didijeu Drogbi pokazak direktan crveni karton, jer je namerno zgazio Motu. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković za Inter je igrao od 75. minuta, dok je Branislav Ivanović sve vreme bio u postavi Čelsija.

Povezana vest:  Igrači Rasinga traže isplatu duga od 1,7 miliona evra

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbedili su i prošlogodišnji finalista Mančester junajted, Olimpik iz Liona, Arsenal, Bajern i Inter. Takmičenje su završila dva najtrofejnija evropska kluba Real iz Madrida i Milan, kao i Porto i Fiorentina. Branilac titule prvaka Barselona sutra će igrati revanš sa Štutgartom kome je odoleo kao gost u prvom susretu 1:1. Bordo će biti domaćin Olimpijakosu i pokušati da sačuva prednost od 1:0 iz prvog duela.

Povezana vest:  Muslin: Idemo na pobedu protiv Velsa, nadam se punom stadionu

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona biće održan u petak u Nionu.