keisuke_honda_cska_moskvaLIGA ŠAMPIONA

Kejsuke Honda odveo CSKA u četvrtfinale

 

Fudbaleri moskovskog CSKA plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u gostima kod Sevilje pobedili sa 2:1. Najzaslužniji za pobedu CSKA na utakmici osmine finala Lige šampiona bio je Japanac Kejsuke Honde, koji je u Moskvu stigao u zimskom prelaznom roku.

Honda je u 39. minutu asistirao Tomašu Necidu za prvi gol ruske ekipe, ali je samo dva minuta kasnije Sevilja izjednačcila, pošto je Dijego Peroti iskoristio dodavanja Hesusa Navasa. Kejsuke Honda je, ipak, u 55. minutu uspeo i da pogodi mrežu Sevilje, pošto je precizno izveo slobodan udarac.

Povezana vest:  Dortmund demonstrirao silu u Bremenu

Srpski reprezentativac Miloš Krasić pobedi je doprineo igravši do 72. minuta kada je zamenjen. Ivica Dragutinović je odigrao ceo meč za Sevilju, osvajača Kupa UEFA iz 2006. i 2007. godine. Prvi susret Sevilje i CSKA, šampiona Kupa UEFA iz 2005. godine, završen je bez pobednika 1:1.

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbedili su i prošlogodišnji finalista Mančester junajted, Olimpik iz Liona, Arsenal, Bajern i Inter. Takmičenje su završila dva najtrofejnija evropska kluba Real iz Madrida i Milan, kao i Porto i Fiorentina.

Povezana vest:  Maluda: Protivnici nas se više ne boje

Branilac titule prvaka sutra će igrati revanš sa Štutgartom kome je odoleo kao gost u prvom susretu 1:1. Bordo će biti domaćin Olimpijakosu i pokušati da sačuva prednost od 1:0 iz prvog duela.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.