Yuki Otsu_japan

De Hea: Japanci nisu stali celu utakmicu

 

Golman fudbalske reprezentacije Španije David De Hea rekao je posle današnjeg poraza od Japana sa 1:0 na Olimpijskim igrama da je uzrok poraza fantastična igra protivničkih fudbalera koji „nisu stali celu utakmicu“.

-Japanci su se na terenu postavljali veoma dobro, trčali su mnogo I baš su nas pritisli, a mi nismo dobro dodavali loptu. Nema veze, desi se da te udare, a ti onda ustanes. Imamo još dve utakmice, dva finala koja moramo da dobijemo – rekao je De Hea posle meča u Glazgovu.

Povezana vest:  Prvi bodovi Rada ove sezone u Super ligi

Huan Mata kazao je da njegova ekipa mora da igra mnogo bolje u nastavku turnira.

-Sada imamo nove ciljeve, a to je da pobedimo preostale dve utakmice u grupi. To moramo da uradimo. Moramo i da poboljšamo neke stvari I svakako da igramo bolje – rekao je Mata.

Kapiten Japana Maja Jošida istakao je da su on i njegovi saigrači dobili na samopouzdanju pobedom protiv Španije.

Povezana vest:  Božović: Jesmo najbolji ali nismo superiorni

-Ovo je veoma važna pobeda za nas, Španija je veoma jaka ekipa, a mi smo igrali fantastično protiv njih. Radili smo naporno i sada ćemo uživati u našoj pobedi. Dobili smo mnogo samopouzdanja – istakao je Jošida.

Selektor Japana Takaši Sekizuka ocenio je da su njegovi fudbaleri želeli da pokažu Špancima najbolji fudbal koji umeju da igraju.

Povezana vest:  Navijači dočekali fudbalere Zvezde

-Veoma smo pažljivo i detaljno proučavali protivnika pre utakmice I glavni cilj nam je bio da pokažemo ono naše najbolje. Veoma sam ponosan zbog rezultata – rekao je selektor Takaši Sekizuka.

Španci u drugom kolu Grupe D u nedelju igraju protiv Hondurasa, dok se Japanci sastaju sa Marokom.