Javier Cortes of Mexico celebrates with team mates

Meksikanci prvi finalisti olimpijskog fudbalskog turnira

 

Fudbalska reprezentacija Meksika plasirala se u finale olimpijskog turnira pošto je večeras u Londonu, u polufinalu, savladala selekciju Japana sa 3:1 (1:1).

Meksički fudbaleri su obezbedili srebrnu medalju, čime su ostvarili najveći uspeh u istoriji Olimpijskih igara. To je za Meksiko prva ekipna olimpijska medalja još od 1936. godine, kada se bronzom okitilila nacionalna košarkaška reprezentacija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Mančester junajted i Olimpik pod istragom UEFA

Do pobede nad veoma dobrim timom Japana „sombrerosi“ su došli posle preokreta. Azijska selekcija je povela preko Ocua već 12. minutu, izjednačio je De la Mora u 31, a put ka finalu otvorio je Peralta u 65. minutu.

Japanci su do samog kraja svim silama nastojali da izbore makar produžetke, ali je bolju igru Meksikanaca krunisao Kortes u drugom minutu sidijske nadoknade za konačan trijumf i veliko slavlje.

Povezana vest:  Prvi poraz Rena

Meksiko – Japan 3:1 (De la Mora 31, Peralta 65, Kortes 90+2 – Ocu 12)

U borbi za zlatnu olimpijsku medalju Meksiko se 11. avgusta na londonskom Vembliju sastaje sa pobednikom drugog polufinalnog meča u kojem večeras od 20:45 sati u Mančesteru igraju Brazil i Južna Koreja.