partizan_ael

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan ispao u trećem kolu kvalifikacija za LŠ

 

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u baraž za Ligu šampiona, pošto su večeras u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija na svom terenu izgubili od kiparskog AEL-a sa 0:1.  Partizan je u prvom meču na Kipru poražen istim rezultatom, a jedini gol u revanšu na stadionu u Humskoj postigao je Dosa Žunior u 23. minutu.

Crno-beli će takmičenje nastaviti u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.  Fudbaleri beogradskog kluba, za razliku od prve utakmice, u revanšu nisu imali mnogo dobrih prilika za pogodak, a jedine prave stvorili su u finišu meča, kada je već bilo gotovo rešeno pitanje pobednika.

Povezana vest:  Drinčić prelazi u Makabi iz Haife

AEL je poveo kada je posle kornera u 23. minutu golman crno-belih Vladimir Stojković izboksovao loptu pred šesnaesterac, Žorž Monteiro je glavom vratio i ona je prošla pored mnogo igrača obe ekipe i došla do Žuniora koji je ostao sam na petercu i lako postigao pogodak.

Odmah nakon vodećeg pogotka, fudbaleri gostiju ostali su sa igračem manje, pošto je Monteiro u 28. minutu dobio drugi žuti karton jer je sapleo Vladimira Volkova u kontranapadu.  Crno-beli su u prvom i većem delu drugog poluvremena pokušavali šutevima iz daljine, ali su oni bili bezuspešni.

Povezana vest:  Simeone: Pobeda nad Juventusom vratila nas u igru

Konkretne prilike za Partizan viđene su od trenutka kada je u 62. minutu fudbaler iz Libije Mohamed Zabija zamenio kapitena Sašu Ilića.  Zabija je odmah krenuo sa konkretnom igrom i šutevima, ali je prvi odbranio golman Matijas Degra, dok je drugi završio malo pored gola.

Najbolju priliku za crno-bele propustili su u poslednjih pet minuta regularnog dela utakmice Nikola Ninković i Lazar Marković.  Ninkoviću je šut glavom sa ivice peterca posle centaršuta Volkova dobro odbranio Matijas Degra, dok je Marković šutirao pored gola, iako je bio sam na osam metara od gola.

Povezana vest:  Mirković: Znam šta znači kada se u životu nema

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je oko 15.000 ljudi, a među njima je bilo 300 gostujućih navijača.  Više puta tokom meča sa svih tribina stadiona u Humskoj jedan čulo se skandiranje „uprava napolje“.