jose-mourinho_real

Murinjo: Žao mi je što sam gurnuo prst u oko Viljanovi
 
Trener fudbalera Reala iz Madrida Žoze Murinjo priznao je danas da je pogrešio što je prošlog leta, na meču Superkupa Španije, gurnuo prst u oko tada pomoćnom treneru Barselone Titu Viljanovi.
-Naravno da nije trebalo da uradim tako nešto. Ipak, ja nisam idiot koji radi nešto bez razloga ili tek tako izgubi kontrolu. Radim dosta sa svojim igračima, pokušavamo da kontrolišemo emocije i trudimo se da budemo skoncentrisani na igru. Ipak, u pomenutoj situaciji sam pogrešio – rekao je Murinjo američkim medijima.
Murinjo je zbog incidenta sa Viljanovom bio kažnjen sa dva meča suspenzije. U međuvremenu, Viljanova je na klupi Barselone zamenio Pepa Gvardiolu i sada će biti direktan rival sa Murinjom u novom dvomeču španskog Superkupa.
-Kao što je Tito rekao pre par nedelja, slika sa tog incidenta ostaće upamćena zauvek. To neće promeniti bilo šta što ja mogu da kažem – objasnio je portugalski stručnjak.
On je naveo da nije u svađi sa Viljanovom i da su se pozdravili nekoliko puta posle meča na kojem je došlo do incidenta.
Murinjo je ponovio i da veruje kako igrač njegovog tima Kristijano Ronaldo zaslužuje „Zlatnu loptu“, a ne Lionel Mesi iz Barselone.
-U suprotnom, gubi se šuština fudbala, a to je timski duh. Zato mislim da Mesi ne zaslužuje nagradu – dodao je Murinjo.
On je podsetio da je Real predvođen Ronaldom prošle sezone postao šampion Španije, dok je Barselone osvojila „samo“ Kup Kralja.
-Naravno da nisam čovek koji će da kaže da Mesi nije veliki igrač. Ono što je tačno, međutim, je da trenutno postoje dva najbolja igrača na svetu – zaključio je Murinjo.

 

Povezana vest:  PRIJATELJSKE UTAKMICE, Ibrahimović se golom vratio u reprezentaciju