Didier_Deschamps_trener_marsej

Dešam izostavio Mvilu i Ben Arfu zbog nediscipline
 
Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam saopštio je danas spisak igrača za prijateljski meč protiv Urugvaja na kojem nema Jana Mvile i Hatema Ben Arfe.
Dešam je rekao da su Mvila i Ben Arfa izostavljeni zbog nerpimerenog ponašanja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.
Komisija Fudbalskog saveza Francuske upozorila je prošle nedelje pomenute igrače i suspendovala Samira Nasrija sa četiri utakmice zbog uvreda na račun novinara AFP posle četvrfinalnog meča koji je Francuska izgubila od Španije.
-Nisam pozvao Mvilu i Ben Arfu za ovaj meč i to je logična odluka s obzirom na ono šta očekujem kada je ponašanje igrača u reprezentaciji u pitanju – rekao je Dešam i upozirio ostale fudbalere da obrate pažnju.
Selektor koji je na klupi „trikolora“ zamenio Lorana Blana nije pozvao ni Florana Maludu (Čelsi), Johana Kabaja (Njukasla), Filipa Meksesa (Milan) i Adila Ramija (Valensija).
-Niko nije precrtan, pa ni Maluda. On nije igrao u poslednje vreme za Čelsi, čak ni prijateljske utakmice. Ne znam da li će ostati u klubu, dok Rami i Kabaje nisu tu zbog povreda – dodao je Dešam.
Reprezentacija Francuske će 15. avgusta odigrati prijateljski meč protiv Urugvaja, dok prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetko prvenstvo 2014. godine počinju 7. septembra protiv Finske.

 

Povezana vest:  Ronaldinjo potpisao za meksički Keretaro