vladan_lukic_predsednik_fk_czLukić: Karadžić se stavio na stranu Partizana

 

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić potvrdio je danas da je početkom meseca imao oštar telefonski razgovor sa prvim čovekom FŠ Tomislavom Karadžićem, koga je optužio da je pristrasan i da se stavio na stranu Partizana.

-Tačno je da sam 6. marta telefonom pozvao Tomislava Karadžića posle njegovih izjava ‘da će on da proda Crvenu zvezdu’. Rekao sam mu da drži dalje svoje ruke od Zvezde i da naš klub nije na prodaju. O načinu transformacije Zvezde odlučice Vlada Srbije, a ne član Skupštine Partizana i bivši predsednik tog kluba – Karadžić – rekao je Lukić u pisanoj izjavi i dodao da mu je Karadžić poručio da će „zažaliti zbog poziva“.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Spartaku pobeda nad Dnjeprom

Lukić je demantovao da je koristio vulgarne izraze i psovke, ali je naveo da je razgovor bio „vrlo emotivan“.

Predsednik crveno-belih kazao je da Karadžićeva izjava da u srpskom fudbalu ima još dosta problema predstavlja priznanje da prvi čovek FŠ ne radi svoj posao kako treba.

-Mi smo u Crvenoj zvezdi ubeđeni da se kao predsednik Saveza potpuno stavio na stranu našeg najvećeg takmaca za titulu, da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i da prevazilazi navijačku strast prema klubu koji voli za što bih mogao da imam razumevanja. Kako drugačije da tumačimo činjenicu da su posle medijske hajke na Crvenu zvezdu koja je nastala posle prvog kola i nekih tajnih sastanaka u naredna dva kola protiv naseg kluba svirana dva penala – istakao je Lukić.

Povezana vest:  Dijabi: Razmišljao sam o povlačenju iz fudbala

Lukić je rekao i da je za Karadžića „svako takmičenje u kojoj je Crvena zvezda prva neregularno“.

-Tu leži osnovni problem između Crvene zvezde i Karadžića. Zato se mi nikada nećemo razumeti, niti složiti. Za nas je regularna ova sezona, a za njega verovatno poslednje dve u kojima je njegov klub osvajao duple krune. Dakle, moje javno pitanje Karadzicu glasi – da li Crvena zvezda sme da bude prva i osvoji titulu prvaka države – zapitao se Lukić.

Povezana vest:  FS Holandije odlučuje o incidentu sa kup utakmice

On je dodao da srpski fudbal „nije privatna firma, koja može da se kupi i koja ima vlasnika i gazdu“. Lukić je dodao i da se više neće baviti Karadžićem, jer Crvenu zvezdu u subotu očekuje važna prvenstvena utakmica protiv Metalca.

-Nadam se da će nam Karadžić omogućiti da imamo poštenu utakmicu jer igramo protiv kluba čiji je predsednik član Izvrsnog odbora FŠ-a i član uprave Partizana – zaključio je Lukić, aludirajući na Dragoljuba Vukadinovića, predsednika Metalca i člana uprave crno belih.

Crvena zvezda trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan u Super ligi.